Zinedine Zidane heeft goede hoop dat Real Madrid zich dinsdag in het Champions League-duel met Borussia Dortmund herstelt van het dubbele puntenverlies binnen een week in eigen land.

"Het belangrijkste is nu hoe we met deze situatie omgaan", aldus Zidane maandag op een persconferentie in Dortmund. "Het team is goed in vorm. Zulke grote wedstrijden zorgen soms juist voor een wake-upcall."

Real Madrid verspeelde de afgelopen week punten tegen zowel Villarreal (1-1) als Las Palmas (2-2). Desondanks staat de 'Koninklijke' nog wel steeds bovenaan in de Primera Division.

"Ik maak me geen zorgen, al treffen we met Dortmund een sterke ploeg met veel goede, jonge spelers. Maar Real komt altijd het veld op om te winnen."

Video: Samenvatting eerste groepsduel Real Madrid tegen Sporting Lissabon

Ronaldo

Zidane durfde het zaterdag aan om in de wedstrijd tegen Las Palmas Cristiano Ronaldo vroegtijdig naar de kant te halen, tot zichtbaar ongenoegen van de Portugees. De trainer laat zich hier niet door van de wijs brengen.

“Elke speler die voor het einde van de wedstrijd naar de kant moet, mag boos zijn. We hebben na de wedstrijd met elkaar gesproken. Er is niks aan de hand.”

Ronaldo miste dit seizoen drie wedstrijden door een knieblessure en wegens ziekte.

Vorm

De trainer van de tegenstander van dinsdag, Thomas Tuchel van Dortmund, gelooft echter niets van een mindere vorm bij de topscorer aller tijden in de Champions League.

"Wie heeft gezegd dat Ronaldo uit vorm is? En wat houdt dat in?'', vroeg Tuchel zich hardop af tijdens de persconferentie.  "Ik kan daar geen antwoord op geven. Hij kan voor zijn ploeg op elk moment van de wedstrijd beslissend zijn.”

"Daarom gaan wij uit van het sterkst mogelijke Real Madrid. Het is een Champions League-avond en de beste spelers leveren op dit soort avonden hun beste prestaties."

De wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Real Madrid wordt dinsdagavond live uitgezonden op NU.nl en Veronica. De uitzending begint om 20.00 uur en de aftrap is om 20.45 uur.