Een ontmoeting tussen Borussia Dortmund en Real Madrid in de Champions League is vaak een garantie voor spektakel. De teams treffen elkaar dinsdagavond in Duitsland.

De Duitsers en de Spanjaarden speelden tienmaal eerder tegen elkaar in de Champions League. De wedstrijden die het meeste bijblijven, zijn de halve finale-duels in het seizoen 2012/2013.

Borussia Dortmund won met 4-1 in eigen huis van Real Madrid door vier doelpunten van Robert Lewandowski. Real Madrid zegevierde in de return met 2-0, maar dat was niet genoeg om zich nog te plaatsen voor de eindstrijd.

De meest recente ontmoeting tussen beide teams dateert van het seizoen 2013/2014. Real Madrid bereikte de halve finale na een 3-0 winst in Spanje, door doelpunten van Gareth Bale, Isco en Cristiano Ronaldo. In Dortmund werd het 2-0 voor de Duitsers door twee goals van Marco Reus.

De Duitse vleugelspeler maakte 33 procent van zijn Champions League-doelpunten tegen Real Madrid: vier van de in totaal twaalf.

Gewonnen

Borussia Dortmund verloor in eigen huis nog nooit van de Madrilenen. De laatste drie edities werden gewonnen, de andere twee eindigden in een gelijkspel.

Real Madrid verloor op zijn beurt maar één van zijn laatste vijftien wedstrijden in de Champions League. Als de ploeg van trainer Zinedine Zidane wint in Duitsland, dan is het 't negende seizoen op rij waarin Real Madrid zijn eerste twee poulewedstrijden in het toernooi wint.

De 'Koninklijke' won zijn eerste wedstrijd in deze editie van de Champions League met 2-1 van het Sporting Lissabon van Bas Dost, Luc Castaignos, Marvin Zeegelaar en Douglas. De Madrilenen ontsnapten door twee late treffers.

Borussia Dortmund kende een uitstekende openingswedstrijd met een zesklapper in Polen tegen Legia Warschau.

Terugkijken: Samenvatting van Legia Warschau - Borussia Dortmund (0-6)

Ronaldo

Bij Real Madrid aast Cristiano Ronaldo op treffers. De Portugees, die afgelopen weekend gefrustreerd naar de kant ging na een wissel, heeft nog drie goals nodig om de eerste speler ooit te worden met honderd treffers in alle Europese competities.

De vedette van de Spaanse topclub staat momenteel op 94 doelpunten in de Champions League, één in de kwalificatieronde en twee in de Europese Super Cup.

De laatste acht doelpunten van de Duitsers zijn gemaakt door acht verschillende spelers.

Terugkijken: Samenvatting van Real Madrid - Sporting Lissabon (2-1)

De wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Real Madrid wordt dinsdagavond live uitgezonden op NU.nl en Veronica. De uitzending begint om 20.00 uur en de aftrap is om 20.45 uur.