Voetbal

PSV wil in honderdste CL-duel slechte reeks in Rusland doorbreken

PSV speelt woensdagavond zijn honderdste duel in de Champions League. De Eindhovense club die op bezoek gaat bij FK Rostov verloor de laatste vier Europese wedstrijden op Russische bodem.  

Het duel met FK Rostov is de honderdste Champions League-wedstrijd van PSV. Het is de zestiende club die dat aantal bereikt en de tweede in Nederland. Ajax speelde al 102 duels in het toernooi.

Als PSV tweemaal scoort tegen Rostov, dan is ook de grens van 100 doelpunten in de Champions League bereikt. Romario was in 1992 de eerste met een doelpunt tegen FC Porto. Alleen Ajax doorbrak die doelpuntengrens al. De Amsterdammers staan inmiddels op 129 treffers in de Champions League.

Van de 98 goals werden er het meest gemaakt door Ruud van Nistelrooij met acht doelpunten. Arnold Bruggink en de huidige trainer Phillip Cocu volgen met vijf treffers.

Russische bodem

PSV heeft geen goede statistieken op Russische bodem. In 2015 ging het tweemaal mis voor de Eindhovenaren. In februari was Zenit in Sint-Petersburg met 3-0 te sterk in de achtste finale van de Europa League. Vorig seizoen won CSKA Moskou in eigen huis met 3-2 in de groepsfase van de Champions League.


Alleen in het seizoen 2007/2008, toen PSV voor het eerst een uitwedstrijd in Rusland speelde, werd verlies vermeden. De ploeg won met 1-0 van CSKA Moskou.

PSV bekerde afgelopen jaargang wel door in de Champions League door in de thuiswedstrijd tegen CSKA Moskou met 2-1 te winnen. Het winnende doelpunt van Davy Pröpper was tevens het laatste doelpunt dat de Eindhovenaren maakten in Europa. In de laatste drie Champions League-wedstrijden kwam de ploeg niet tot scoren.

Debutant

FK Rostov, dat Ajax overtuigend uitschakelde in de play-offs voor de Champions League door met 4-1 te winnen in Rusland, is een debutant in het toernooi. De Russen konden in hun eerste wedstrijd geen vuist maken tegen Bayern München: 5-0. Ook PSV ging onderuit in de openingswedstrijd. Atletico Madrid was in Eindhoven met 1-0 te sterk.

Terugkijken: Samenvatting van PSV-CSKA Moskou (2-1) in de Champions League vorig seizoen

FK Rostov-PSV wordt woensdag vanaf 20.45 uur live uitgezonden op NU.nl en Veronica. Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van FK Rostov en PSV bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.

Lees meer over:
Tip de redactie