Bas Dost stapt met een enorme kater in het vliegtuig naar Portugal. De spits leek woensdag met Sporting Lissabon op weg naar een zege bij Real Madrid, maar de titelverdediger sleepte in de slotfase alsnog de drie punten uit het vuur: 2-1.

"Ongelooflijk, ongelooflijk", stamelde de aanvaller na afloop tegen NUsport. "Naar mijn gevoel hebben we echt fantastisch gespeeld."

Pas twee minuten voor tijd schoot Cristiano Ronaldo Real uit een vrije trap op gelijke hoogte. "Volgens mij was het geen vrije bal", vond Dost. "Maar hoe hij hem binnen schiet, is natuurlijk absolute wereldklasse."

Sporting leek vervolgens het punt binnen te slepen, maar diep in blessuretijd kopte Alvaro Morata de 2-1 binnen. "We waren al ontevreden met een punt en dan wordt het nog erger. We hadden hier zomaar kunnen winnen."

Dost, die deze zomer overkwam van VfL Wolfsburg, was erg onder de indruk van zijn teamgenoten. "Hoe ze soms tikken, het zijn gewoon goede spelers. Dat hebben we vandaag ook laten zien. Het doet me goed om hier deel van uit te maken, maar ik neem nu wel een dikke kater mee."

Video: Het interview met Bas Dost

Ronaldo 

De late ontsnapping van Real dient volgens Ronaldo een waarschuwing te zijn. ''Clubs lopen over ons heen als we zo slap spelen. Sporting was het bewijs en het verbaasde me niet'', zei de Portugese topschutter.

''Comebacks als deze horen bij de mystiek van ons stadion, maar het moet wel een waarschuwing voor de toekomst zijn.''

Ronaldo, die zijn aantal doelpunten in de Champions League op 95 bracht, juichte niet na zijn treffer tegen de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. ''Dit was tegen Sporting, de club die mij gemaakt heeft en waar ik te veel respect voor heb.''