Cristiano Ronaldo hoeft niet te vrezen dat hij woensdag de start van het Champions League-seizoen moet missen, wanneer Real Madrid het uitgerekend opneemt tegen zijn jeugdliefde Sporting Lissabon.

Zinedine Zidane, trainer van de 'Koninklijke', heeft negentig minuten speeltijd voor ogen voor zijn Portugese sterspeler. "Dat is wel het idee", zei de Fransman dinsdag op zijn persconferentie. "Hij wil het zelf ook, we zullen wel zien hoelang hij het volhoudt."

Ronaldo maakte afgelopen zaterdag zijn rentree voor Real, nadat hij twee maanden was uitgeschakeld door de knieblessure die hij had opgelopen in de gewonnen EK-finale. De Portugees luisterde zijn terugkeer in de ploeg na zes minuten al op met de openingstreffer tegen Osasuna (5-2 winst). Halverwege de tweede helft werd hij gewisseld.

"Ik hou er wel rekening mee dat hij zestig dagen aan de kant heeft gestaan", houdt Zidane een slag om de arm. "Dat is een lange periode op dit niveau, maar ik weet dat hij er klaar voor is. Ik ga het niet met hem zelf overleggen, want hij zegt sowieso altijd dat hij negentig minuten wil spelen."

Dat de titelhouder het Europese miljoenenbal begint tegen Sporting, maakt het er voor Ronaldo alleen maar nog specialer op. De aanvaller belandde op 12-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van de club uit de Portugese hoofdstad en debuteerde vijf jaar later in het eerste elftal.

"Dit is zonder meer een bijzondere wedstrijd voor hem", weet ook Zidane. "Dit is de club die hem gevormd heeft. Maar hij is een echte professioneel en geeft altijd alles, dus hij zal geconcentreerd zijn vanaf het eerste fluitsignaal."

Favoriet

Real mocht afgelopen seizoen voor de elfde keer in de clubgeschiedenis de 'cup met de grote oren' bijzetten in de prijzenkast. Volgens Zidane betekent dat niet direct dat de Madrilenen als topfavoriet gelden voor deze editie van de Champions League.

"Nee, er zijn veel teams die een gooi naar de titel kunnen doen, maar wij horen daar zeker bij. Wij zijn echter wel klaar voor het moeilijke duel van morgen. We hebben er zin om weer aan dit toernooi te beginnen. We kennen het belang ervan en ik denk dat mijn spelers goed voorbereid zijn."

Als eerste club ooit de Champions League-titel prolongeren, is dit jaar een mooi doel voor Zidane en zijn Spaanse club. "Als je wint, komen daar bepaalde verwachtingen bij kijken. En wij verwachten ook meer van onszelf. We gaan ervoor vechten, maar het wordt niet makkelijk."

De wedstrijd tussen Real en het Sporting van Bas Dost, Luc Castaignos en Marvin Zeegelaar begint woensdag om 20.45 uur en staat onder leiding van de Italiaanse scheidsrechter Paolo Tagliavento.