Atletico Madrid-coach Diego Simeone hoopt de eerste seizoensoverwinning dinsdag een vervolg te kunnen geven in het eerste groepsduel van de Champions League, maar is op zijn hoede voor de snelle uitbraken van PSV.

De verliezend finalist van de afgelopen editie van het belangrijkste Europese clubtoernooi kende een matige start in de Primera Division. Afgelopen zaterdag werd na drie competitiewedstrijden pas voor het eerst gewonnen: 4-0 bij Celta de Vigo.

Volgens Simeone was dat belangrijk in de aanloop naar de ontmoeting in Eindhoven. "Het was nodig voor het zelfvertrouwen", erkende de Argentijnse oefenmeester maandag op zijn persconferentie in het Philips Stadion.

"Er is een last van onze schouders gevallen en de spelers zijn weer wat vrijer in hun hoofd, dus ze hebben er zin in. Het is altijd lekker om met een overwinning in het vliegtuig te stappen."

Dat Atletico het Europese seizoen uitgerekend tegen oude bekende PSV begint, zorgt ook voor enthousiasme bij Simeone. "Het zal lastig worden, maar de wedstrijd wordt gespeeld onder ideale omstandigheden en op een prachtig veld. Hoe kun je het nieuwe Champions League-seizoen beter beginnen?"

Video: Voorbeschouwing PSV-Atletico Madrid

Omschakeling

Vorig jaar stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar, toen in de achtste finales. Na twee doelpuntloze remises bleken de Spanjaarden beter vanaf de penaltystip. Dat er niet gescoord werd lag middenvelder Koke voornamelijk aan PSV-doelman Jeroen Zoet. "We kregen zat kansen, maar de bal wilde er maar niet in."

Ook Simeone kan zich de dubbele ontmoeting nog goed voor de geest halen. "PSV is een vervelende tegenstander. Het is lastig om hun defensie te kraken en ze zijn heel snel in de omschakeling van verdediging naar aanval. Het is een sterke ploeg, dus we moeten een manier zien te vinden om de wedstrijd naar ons toe te trekken."

Atletico stootte vorig seizoen na het uitschakelen van PSV door tot de eindstrijd. Daarin moesten 'Los Colchoneros' na een penaltyserie buigen voor stadgenoot en aartsrivaal Real Madrid.

De wedstrijd tussen PSV en Atletico Madrid wordt dinsdagavond live uitgezonden op NU.nl en Veronica. De aftrap is om 20.45 uur.