Luuk de Jong is van mening dat PSV donderdag met Bayern München, Atletico Madrid en FK Rostov 'pittig' heeft geloot voor de groepsfase van de Champions League.

"Maar dat had ik je van tevoren ook wel kunnen zeggen, want in de Champions League is alles lastig", zegt de aanvoerder van de Eindhovenaren voor de camera van NU.nl.

"Als je twee topploegen als Bayern en Atletico in de poule hebt zitten, dan weet je dat het heel moeilijk gaat worden. En dan ook nog Rostov, dat tegen Ajax heeft laten zien een sterk team te zijn."

Video: De Jong over 'pittige' Champions League-loting

De Amsterdammers werden woensdag in de return van de play-offs van het miljoenenbal met 4-1 verpulverd door de Russische nummer twee van het voorbije seizoen. De Jong is dan ook op zijn hoede.

"Het gaat lastig worden in deze groep, maar wij moeten er als team wel in geloven. We moeten net zoals vorig jaar boven onszelf uit kunnen stijgen en dan kunnen overwinteren in de Champions League."

Overwinteren

Toch neemt PSV eventueel ook genoegen met de derde plaats, wat een vervolg in de Europa League betekent.

"De doelstelling van onszelf is om te overwinteren in Europa", legt De Jong uit. "Of in de Champions League of in de Europa League, één van de twee. Het liefst natuurlijk de Champions League, maar wij willen als groep na de winterstop nog gewoon Europees voetbal spelen."

De Jong hoopt dat PSV revanche kan nemen op Atletico, dat vorig seizoen in de achtste finales na strafschoppen te sterk was voor de regerend landskampioen.

"Iedereen heeft kunnen zien dat het vorig jaar zo'n zure uitschakeling was en dat we goed weerstand konden bieden. Ik heb er een goed gevoel bij dat we revanche op ze kunnen nemen."

Brands

Technisch manager Marcel Brands hoopte tijdens de loting stiekem dat PSV in groep G bij Leicester City en FC Porto zou komen. "Maar goed, dit is ook een mooie uitdaging. Het leuke hieraan is dat we weer twee topploegen in Europa op bezoek krijgen."

"Aan de andere kant is het ook zwaar. Als ik had mogen kiezen, had ik liever sportief meer kans gehad met bijvoorbeeld vier gelijkwaardige ploegen."

Brands stelt net als De Jong dat Europees overwinteren het doel is voor PSV. "Het liefst natuurlijk in de Champions League. Als je reëel bent, dan zijn Bayern en Atletico de favorieten, maar vorig jaar stonden we ook niet bij de eerste twee favorieten en redden we het ook."

Video: De reactie van Marcel Brands over de loting