Davy Klaassen had woensdagavond geen goed woord over voor het spel van Ajax op bezoek bij FK Rostov. De Amsterdammers blameerden zich (4-1) en liepen zo de groepsfase van de Champions League mis.

"Het is schandalig. Ik had na de nederlaag tegen Willem II van zaterdag (2-1 red.) niet verwacht dat we weer zo'n kinderpartij op de mat zouden leggen. Toch wel. Dit was zeker Ajax-onwaardig", aldus de aanvoerder na afloop in Rusland. 

Ajax had de hele wedstrijd niks in te brengen tegen Rostov en bleek defensief bovendien zeer kwetsbaar. Na een 1-0 ruststand liep Rostov in de tweede helft binnen twintig minuten uit naar 4-0. 

Klaassen besefte dat Ajax een wanprestatie leverde. "We durfden geen moeilijke ballen te spelen en hanteerden een veel te laag tempo. Het is lastig om tegen zo'n defensief team te voetballen, maar het ziet er lamlendig uit als je op zo'n laag tempo speelt."

"Dan is het klote dat er in de tweede helft drie ballen invliegen", vervolgt Klaassen, die zelf vlak voor tijd via een strafschop nog voor de 4-1 zorgde. "Dit is zeker een afgang. We moeten ons nu oprichten voor zondag, maar eerlijk gezegd moet ik daar nog niet aan denken."

​Video: Reactie Davy Klaassen na FK Rostov-Ajax (4-1)

Klaassen: 'Dit was een afgang'
Klaassen: 'Dit was een afgang'

Bosz

Trainer Peter Bosz sloot zich bij de woorden van zijn aanvoerder aan. De coach baalde vooral van de wedstrijdinstelling van zijn elftal. 

"Ik had vrij snel in de gaten dat we angstig waren en niet durfden te voetballen. Dat was vanaf minuut één zichtbaar. In de heenwedstrijd hadden we meer moeten scoren, want nu hadden we niks in te brengen. Rostov is terecht door."

Video: Reactie trainer Peter Bosz na FK Rostov-Ajax (4-1)

Bosz: 'Ajax speelde vanaf minuut één angstig'
Bosz: 'Ajax speelde vanaf minuut één angstig'

Seizoensopening

De blamage van Ajax bij Rostov past in de slechte seizoensopening van Ajax. De Amsterdammers verspeelden in de Eredivisie al punten in eigen huis tegen Roda JC (2-2) en Willem II (2-1 verlies).

"De seizoensopening is mislukt", stelt Bosz. "Dit is niet het niveau van Ajax. We zullen de jonge jongens vertrouwen moeten geven en de weg omhoog zien te vinden. Ik weet dat de druk bij Ajax hoog is, dus het zal snel moeten gebeuren."