Kevin Strootman was dinsdag in mineur nadat hij zich met AS Roma niet wist te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. FC Porto was in de return met liefst 3-0 te sterk.

"Dit is een heel grote teleurstelling. Ik kan me de laatste keer dat we met 3-0 verloren niet eens meer herinneren. Iedereen heeft onder zijn niveau gespeeld en dat is gewoon zonde", aldus een kritische Strootman na afloop.

De 26-jarige middenvelder begon net als in de heenwedstrijd in de basis bij AS Roma, dat al vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam. De rode kaarten van Daniele de Rossi en Emerson Palmeiri maakten het er niet makkelijker op voor de thuisploeg.

"We begonnen slecht aan de wedstrijd", vond Strootman. "Na de 1-0 was er nog niet zoveel aan de hand, maar we kwamen er niet echt doorheen. FC Porto overigens ook niet, maar die hoefden niet meer. Het viel allemaal niet onze kant op, maar dat lag vooral aan onszelf. Ik hoorde dat de rode kaarten terecht waren."

​Video: Reactie Kevin Strootman na AS Roma-FC Porto (0-3)

Zuur

In de tweede helft had FC Porto weinig meer te vrezen van de negen overgebleven spelers van AS Roma. De Portugezen liepen dan ook simpel uit naar een ruime zege, mede door een doelpunt van Jesus Corona (ex-FC Twente).

De 3-0 overwinning in Rome was na de 1-1 uit de heenwedstrijd meer dan genoeg voor FC Porto om de groepsfase van de Champions League te bereiken.

Strootman begreep niet waarom AS Roma in eigen huis zo weinig tegenstand kon bieden. "In het eerste halfuur van de heenwedstrijd waren we veel beter. We hadden ons goed voorbereid op deze wedstrijd. Acht maanden hebben we gewerkt om de Champions League te bereiken, dus dan is dit gewoon heel zuur."

"Thuis met zoveel publiek moet het gewoon veel beter", vervolgde de 28-voudig international van Oranje. "Ik zal maar niks zeggen over de Europa League, maar wij hadden gewoon Champions League willen spelen. Het wordt hard werken voor ons om hier bovenop te komen. Eigenlijk heb ik er geen woorden voor."