Vijf clubs plaatsten zich dinsdagavond voor de groepsfase van de Champions League. Zo ook FC Porto dat AS Roma uitschakelde. De ploeg van Kevin Strootman ging mede door twee rode kaarten met 3-0 onderuit.

Daniele de Rossi en Emerson Palmieri werden na respectievelijk 39 en 50 minuten uit het veld gestuurd. In de heenwedstrijd kreeg Thomas Vermaelen al rood. Zo moest Roma het in de tweede helft zonder vrijwel hun volledige vaste verdediging doen. Porto profiteerde daar optimaal van.

Samenvatting AS Roma-FC Porto

Celtic leek na de 5-2 van vorige week op rozen te zitten voor de return tegen Hapoel Beer Sheva. Toch wist de Israëlische ploeg het nog spannend te maken door kort na rust op 2-0 te komen. De Schotten mochten geen doelpunt meer tegen krijgen in de laatste veertig minuten. En dat gebeurde ook niet.

Samenvatting Hapoel Beer Sheva-Celtic

AS Monaco moest thuis een 2-1 voorsprong uit de heenwedstrijd verdedigen tegen Villarreal. Een strafschop voor de thuisploeg zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd. De 1-0 was voldoende voor een ticket voor de groepsfase.

Samenvatting AS Monaco-Villarreal

Twee keer kwam Viktoria Plzen op voorsprong en twee keer maakte Ludogorets gelijk. Ook de Nederlander Virgil Misidjan was belangrijk voor de Bulgaren. Na de 2-2 van dinsdag en de 2-0 van vorige week gaat Ludogorets naar de groepsfase.

Samenvatting Viktoria Plzen-Ludogorets

Het mooiste doelpunt van dinsdag werd gemaakt door Robbie Benson van Dundalk. Hij schoot de 1-0 prachtig in de kruising. Maar het maakte Legia Warschau niet zenuwachtig. De Polen maakten in de slotfase de 1-1 en gaan door na de 2-0 overwinning van de eerste wedstrijd.

Samenvatting Legia Warschau-Dundalk