Ajax-trainer Peter Bosz wilde dinsdag op zijn persconferentie voor de return in de laatste voorronde van de Champions League nog niet loslaten wie er woensdag onder de lat staat tegen FK Rostov.

Jasper Cillessen is door de Amsterdammers opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel in Rusland, maar staat voor een vertrek naar FC Barcelona.

Afgelopen zaterdag zat de sluitpost van het Nederlands elftal nog op de tribune tijdens de verloren competitiewedstrijd in de Arena tegen Willem II (2-1) en dat scenario behoort ook tot de mogelijkheden in Rusland, erkende Bosz.

"Dat Cillessen erbij is betekent alleen dat hij nog Ajacied is. Niet per definitie dat hij ook keept", verklaarde de oefenmeester, die naar eigen zeggen altijd drie doelmannen opneemt in zijn selectie voor Europese wedstrijden.

Bosz is er zelf wel al over uit wie het doel verdedigt tegen Rostov. "Dat zal ik de keepers vanavond eerst zelf vertellen." Tegen Willem II kreeg de 20-jarige Kameroener André Onana het vertrouwen onder de lat bij Ajax.

Aanvallend

Door het ongelukkige gelijkspel van vorige week in de Arena (1-1) staat Ajax voor een flinke klus in Rusland. Toch verandert er weinig qua intentie, meent Bosz. "We spelen altijd aanvallend voetbal."

Om de Russen zo goed mogelijk te kunnen bestrijden, schroomt de 52-jarige coach echter niet om wat andere tactische accenten aan te brengen. "We gaan er alles aan doen om te winnen. Als we de tactiek daarvoor moeten aanpassen, zullen we dat niet nalaten."

Ook Chelsea-huurling Bertrand Traoré beseft dat er heel wat op het spel staat voor Ajax, dat zich in tegenstelling tot vorig seizoen wel hoopt te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

"Dit is een heel belangrijk duel voor Ajax, dus het is belangrijk dat we onze kansen benutten. Plaatsing voor de Champions League is niet alleen belangrijk voor de club en de fans, maar ook voor de spelers en mij. Ik zal alles geven."

De nieuwe spits uit Burkina Faso heeft zich goed voorbereid op het treffen in het warme Rostov. "De keeper was de vorige keer erg goed, maar ik heb wel vaker tegen goede keepers gespeeld. Morgen moeten de kansen erin."

FK Rostov-Ajax wordt woensdag vanaf 20.00 uur (aftrap 20.45 uur) uitgezonden op NU.nl, NUsport.nl en Veronica. Wil je een melding op je telefoon ontvangen zodra de opstellingen bekend zijn? Klik dan onder dit artikel op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.

Video: Samenvatting heenduel Ajax-FK Rostov