Ajax-trainer Peter Bosz heeft Jasper Cillessen en Nemanja Gudelj opgenomen in zijn 21-koppige selectie voor de return in de play-offs van de Champions League woensdag tegen FK Rostov.

Cillessen zat afgelopen zaterdag bij het thuisduel met Willem II (2-1 verlies) op de tribune van de Amsterdam Arena omdat hij in de warme belangstelling staat van FC Barcelona. Gudelj kon niet spelen tegen de Tilburgers vanwege een blessure aan zijn onderbeen.

Volgens Voetbal International is er de afgelopen dagen flink onderhandeld tussen Barcelona en Ajax over het meespelen van Cillessen tegen Rostov. De Catalanen wilden de doelman van Oranje per direct inlijven, maar de Amsterdammers vinden het Champions League-duel te belangrijk.

Mitchell Dijks, die tegen Willem II vlak voor rust geblesseerd uitviel, zit ook in de selectie, net als de Duitse verdediger Heiko Westermann. Van de 21 spelers moeten er nog drie afvallen op de wedstrijddag. Een van die drie zal een keeper zijn, aangezien naast Cillessen ook André Onana en Diederik Boer zijn geselecteerd.

Ajax en Rostov speelden vorige week met 1-1 gelijk in Amsterdam. De formatie van Bosz zal in Rusland dus minimaal één goal moeten maken om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken.

Volledige selectie Ajax: Jasper Cillesen, André Onana, Diederik Boer; Kenny Tete, Joël Veltman, Jairo Riedewald, Davinson Sanchez, Heiko Westermann, Nick Viergever, Mitchell Dijks; Riechedly Bazoer, Daley Sinkgraven, Davy Klaassen, Lasse Schöne, Nemanja Gudelj, Donny van de Beek; Anwar El Ghazi, Bertrand Traoré, Amin Younes, Mateo Cassierra, Kasper Dolberg.

FK Rostov-Ajax wordt woensdag vanaf 20.00 uur (aftrap 20.45 uur) uitgezonden op NU.nl, NUsport.nl en Veronica. Wil je een melding op je telefoon ontvangen zodra de opstellingen bekend zijn? Klik dan onder dit artikel op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.