AS Roma-middenvelder Kevin Strootman merkt in aanloop naar de return dinsdagavond in de play-offs van de Champions League tegen FC Porto dat hij na veel blessureleed fysiek steeds beter in vorm raakt.

"Ik zit zeker nog niet aan mijn top, maar fysiek voel ik me goed. Mijn ploeggenoten hebben me ontzettend geholpen en dat maakt het veel makkelijker voor mij", aldus de 26-jarige Strootman maandag op een persconferentie in Rome.

De Nederlander speelde in de afgelopen twee seizoenen slechts vijf wedstrijden. Hij liep in maart 2014 een zware kruisbandblessure op en moest vervolgens tot drie keer toe geopereerd worden. Pas eind vorig seizoen maakte Strootman zijn rentree in het shirt van Roma.

De international is nu volledig hersteld van zijn kwetsuur en maakte zowel vorige week woensdag  in de heenwedstrijd tegen FC Porto (1-1) als zaterdag in het eerste competitieduel (4-0 zege op Udinese) de negentig minuten vol.

"Ik heb voor het eerst in lange tijd twee wedstrijden in drie dagen gespeeld en dat is heel belangrijk voor mij", zegt Strootman. "Ik ben klaar om dinsdag te spelen."

De voormalig speler van Sparta, FC Utrecht en PSV was afgelopen weekend tegen Udinese zelfs aanvoerder. "Het was prachtig om die band te dragen, maar bij deze club is het duidelijk wie de aanvoerders zijn", doelde hij op clubiconen Francesco Totti en Daniele de Rossi.

Porto

Roma heeft door het 1-1 gelijkspel vorige week in Portugal dinsdag genoeg aan 0-0, maar de Italianen zijn volgens Strootman niet van plan om op een doelpuntloos gelijkspel te spelen.

"We willen scoren en we willen winnen. We kunnen niet de hele wedstrijd defensief spelen. In Porto deden we dat alleen in de tweede helft toen we met tien man stonden (scheidsrechter Björn Kuipers stuurde Thomas Vermaelen met rood van het veld, red.)."

"Het zal een lastige wedstrijd worden. Vorige week begonnen we goed, maar na de rode kaart waren zij erg gevaarlijk."

AS Roma–FC Porto wordt dinsdag vanaf 20.00 uur (aftrap 20.45 uur) uitgezonden op NU.nl, NUsport.nl en Veronica. Wil je een melding op je telefoon ontvangen zodra de opstellingen bekend zijn? Klik dan onder dit artikel op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.