Voetbal

Guardiola lovend over spel City en 'grote persoonlijkheid' Agüero

Manchester City maakte dinsdag indruk door in de eerste play-offwedstrijd in de Champions League Steaua in Boekarest te verpulveren met 5-0. De nieuwe manager Josep Guardiola was na afloop dan ook vol lof over zijn spelers. 

"We zijn pas anderhalve maand bij elkaar, maar de spelers zijn al geweldig op elkaar ingespeeld", zei Guardiola, die deze zomer overkwam van Bayern München.

"Ik ben zó blij, voor onze spelers en onze fans. Hopelijk kunnen zij ons spel nu al waarderen."

De Spaanse oefenmeester was ook zeer te spreken over Sergio Agüero. De spits van de 'Citizens' miste weliswaar twee strafschoppen in korte tijd, maar vond daarna ook drie keer het net.

"Het gaat er niet om hoe vaak je valt, maar hoe vaak je opstaat en het opnieuw probeert", doelde Guardiola op de gemiste penalty's van de Argentijn. "Dat hij daarna drie keer scoort, toont dat hij een grote persoonlijkheid is."

"Hij gaat niet bij de pakken neerzitten en recht zijn rug. Daarom zeg ik nu ook niet dat hij geen strafschoppen meer mag nemen. Als hij zelfvertrouwen heeft, heb ik vertrouwen in hem. Maar dat hij daarna nog drie keer kon scoren, had hij ook te danken aan zijn ploeggenoten. Alle elf spelers waren geweldig."

Samenvatting Steaua Boekarest-Manchester City:

Overtreffen

Guardiola is benieuwd of zijn manschappen de overtuigende zege in Roemenië zaterdag een passend vervolg kunnen geven bij Stoke City.

"Ik heb al zo vaak gehoord dat dat een lastige wedstrijd is. Maar als je echt iets neer wilt zetten de komende jaren, moet je ook die wedstrijd winnen. De wedstrijd tegen Steaua overtreffen zal lastig worden, maar we gaan zeker voor een mooie overwinning."

Bekijk alle Champions League-video's

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.
Tip de redactie