Voetbal

Ajax verzuimt te winnen in heenwedstrijd tegen FK Rostov

Ajax heeft dinsdag een aardig optreden niet aan een gewenst resultaat weten te koppelen. Het elftal van trainer Peter Bosz kwam in het eerste duel met FK Rostov om een plaats in de groepsfase van de Champions League niet verder dan een gelijkspel (1-1). 

Ajax deed vooral voor rust veel goed in een volle Arena maar keek na de zestiende minuut wel tegen een achterstand aan.

Jasper Cillessen mocht zich aanrekenen dat Christian Noboa wel heel eenvoudig een vrije trap wist te verzilveren. Het is nog niet echt het seizoen van de doelman van Oranje. De afgelopen weken droeg hij ook al schuld aan doelpunten van PAOK Saloniki en Sparta.

Bekijk het doelpunt van Rostov:

Zo kreeg de nummer twee van Rusland van het vorige seizoen al snel het doelpunt waar het in de uitverkochte Arena op hoopte. FK Rostov was naar Amsterdam gekomen om met zo veel mogelijk spelers dicht bij elkaar te verdedigen en toe te slaan na een counter of dode spelmomenten als vrije trappen of hoekschoppen.

De Russen verdedigden gegroepeerd maar Ajax viel wel zo gevarieerd en snel aan dat het kansen kreeg.

Traoré

Bertrand Traoré, de huurling van Chelsea, presenteerde zich als balvaardige centrumspits maar vergat tot twee keer toe een fraaie actie te bekronen.

Amin Younes passeerde voortdurend zijn directe tegenstander ,maar miste ook de grootste kans van de eerste helft. Ajax kwam vlak voor rust toch op gelijke hoogte nadar Cesar Navas een schot van Riechedly Bazoer met zijn arm had geblokt. Davy Klaassen maakte vanaf elf meter geen fout: 1-1.

Bekijk de 1-1 van Klaassen:

Na rust voorzag Ajax het vele balbezit van beduidend minder kansen. Traoré had bijna succes met een kopbal en Nemanja Gudelj zorgde met een afstandsschot voor gevaar. De defensie van de formatie uit Amsterdam functioneerde bij de spaarzame uitvallen van FK Rostov wel naar behoren.

Ajax staat nu voor de taak om volgende week de prestatie te herhalen die het in de vorige ronde tegen PAOK Saloniki neerzette. In Griekenland wonnen de Amsterdammers met 2-1, nadat de heenwedstrijd eveneens in 1-1 was geëindigd.

Bekijk hier de hele samenvatting:

Lees meer over:

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.
Tip de redactie