Ajax-trainer Bosz dubt voor duel met Rostov over spitspositie

Peter Bosz heeft nog geen besluit genomen over wie dinsdag tegen FK Rostov in de play-offs van de Champions League de spitspositie zal gaan invulllen bij Ajax. De trainer van de Amsterdammers twijfelt tussen Kasper Dolberg, Mateo Cassierra en Bertrand Traoré.

Dolberg was zondag belangrijk met twee doelpunten in de competitiewedstrijd tegen Roda JC (2-2). Met Chelsea-huurling Traoré heeft Ajax een nieuwe spits in de selectie.

Een keuze heeft Bosz nog niet gemaakt. "Een basisplaats voor Traoré zou wel erg snel zijn, maar voordeel is wel dat hij gewend is om op dit niveau te spelen."

"Vanwege onze gezamenlijke tijd bij Vitesse is hij ook al aan ons spel gewend. Maar de vraag is of dit het goede moment is. We hebben drie goede jonge spitsen."

Systeem

Ook over het systeem waarin Ajax in de Arena zal gaan spelen is nog geen duidelijkheid. "Vanwege het 5-3-2-systeem van Rostov praten wij zeker over het wijzigen van ons systeem. Het betekent voor ons dat we onze 4-3-3 anders weg moeten zetten", liet Bosz maandag op een persconferentie weten.

Na het gelijkspel tegen Roda JC moet Ajax er dinsdag direct weer staan tegen Rostov. "Ik zie een verbetering in de manier waarop we verdedigen. Maar het rendement van de tegenstander uit kansen is wel erg hoog, daar moeten we naar gaan kijken", aldus Bosz.

Ajax is tegen de Russen vooral alert op de omschakeling. "Rostov heeft snel omschakelen tot kunst verheven. Ik verwacht niet dat ze heel anders zullen gaan spelen na de trainerswissel", vertelde Bosz, doelend op trainer Kuban Berdyev, die ontslag nam bij Rostov, omdat hij in de belangstelling staat van Spartak Moskou.

De oefenmeester van Ajax wil geen favoriet aanwijzen voor het duel. "Dat vind ik moeilijk om nu te zeggen, ikzelf heb Rostov nog niet live zien spelen."

Mocht Ajax dinsdag niet winnen in eigen huis ,dan is dat nog geen reden tot paniek. "Het duel met PAOK Saloniki heeft laten zien dat de eerste wedstrijd niet per se gewonnen hoeft te worden. Maar het zou wel lekker zijn."

Ziyech

Bosz ging ook in op de geruchten rondom FC Twente-spelmaker Hakim Ziyech.

"Hij speelt zeker dinsdag", grapte de trainer. "Nee, ik houd me daar helemaal niet mee bezig. Alle aandacht is nu gericht op Rostov."

De wedstrijd tussen Ajax en FK Rostov wordt dinsdagavond live uitgezonden op NU.nl en Veronica. De aftrap is om 20.45 uur.

Tip de redactie