APOEL Nicosia, met op het doel Boy Waterman, heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de play-offs van de Champions League. Virgil Misidjan en Jody Lukoki bereikten de laatste voorronde met Ludogorets.

De Cyprioten wonnen thuis in de derde voorronde met 3-0 van Rosenborg, na een 2-1 verlies in de heenwedstrijd in Noorwegen.

Het stond lange tijd 0-0, wat uitschakeling zou betekenen, maar in blessuretijd scoorde APOEL driemaal.

Twee jaar terug lukte het de recordkampioen van Cyprus voor het laatst zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

Nicosia werd toen laatste in een poule met Ajax, FC Barcelona en Paris Saint-Germain. Vorig jaar was Astana te sterk in de play-offs.

Ludogorets

Misidjan en Lukoki hadden een verlenging nodig om zich met Ludogorets in de return te ontdoen van het Rode Ster Belgrado van Mitchell Donald. De Nederlandse middenvelder opende nog wel de score in Servië, maar na negentig minuten stond het 2-2.

Omdat dat vorige week ook de eindstand was, moest een verlenging de beslissing brengen. Daarin toonden de Bulgaren zich sterker: 4-2. Na 46 minuten was er bij beide ploegen al iemand weggestuurd met een rode kaart.

Donald mocht 120 minuten blijven staan bij Rode Ster. Misidjan mocht invallen bij Ludogorets, terwijl Lukoki geen speeltijd kreeg.

Dundalk

Dundalk staat op de drempel van een historische prestatie. Na de zege op BATE Borisov uit Wit-Rusland (3-0) staan de Ieren in de laatste voorronde van de Champions League.

Mocht Dundalk ook die winnen, dan is het de eerste Ierse club die doordringt tot het hoofdtoernooi. Door de zege is Dundalk in elk geval al verzekerd van een plek in de groepsfase van de Europa League.