Trainer Peter Bosz heeft er alle vertrouwen in dat zijn Ajax woensdag bestand is tegen de vijandige ambiance tijdens de return bij PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League.

Vorige week dinsdag begonnen de Amsterdammers aan het tweeluik met een ongelukkig gelijkspel (1-1) in de Arena. Bosz weet dus dat er gescoord zal moeten worden in Griekenland.

"Het gaat morgen om het resultaat", stelt de coach vast op zijn persconferentie aan de vooravond van het treffen in Thessaloniki. "Dus als het net als in 2010 weer 3-3 wordt, dan zou ik daar meteen voor tekenen."

Bosz heeft ervoor gekozen om de jonge buitenspelers Vaclav Cerny en Robert Muric achter te laten in Amsterdam. Nemanja Gudelj keert na een schorsing weer terug in de wedstrijdselectie, terwijl het duel nog te vroeg komt voor Amin Younes en Davinson Sanchez.

Over de inzetbaarheid Riechedly Bazoer was de 52-jarige oefenmeester positief gestemd. "We moeten de laatste training nog wel even afwachten, maar ik ga ervan uit dat hij morgen wel kan spelen. Ik kies de spelers waarvan ik denk dat ze voor deze wedstrijd het meest geschikt zijn."

Ervaring

Bosz heeft in zijn selectie ook een plaats ingeruimd voor de pas 16-jarige verdediger Matthijs de Ligt, waardoor de nummer twee van het voorbije Eredivisieseizoen met een jong team is afgereisd naar Griekenland.

Dat hoeft echter geen problemen op te leveren in het sfeervolle Toumba-stadion, verwacht Bosz. "Qua leeftijd zijn mijn spelers nog wel jong, maar de meesten hebben al behoorlijk wat ervaring met dit soort Europese wedstrijden. Als we goed spelen, zullen de Griekse fans vanzelf stil worden."

Ook Joël Veltman is positief gestemd voor de return. "We gaan gewoon proberen hetzelfde te spelen als in de thuiswedstrijd", blikt de verdediger vooruit. "Dan weet ik zeker dat we doorgaan."

Ajax begint woensdag om 20.30 uur aan de tweede ontmoeting met PAOK. Het duel staat onder leiding van de Engelsman Anthony Taylor. De winnaar van het tweeluik gaat door naar de laatste voorronde van de Champions League.