Doelman Jasper Cillessen baalde dinsdag verschrikkelijk dat Ajax door zijn fout met een gelijkspel begon tegen PAOK Saloniki. Ook Peter Bosz had zich een mooier officieel debuut als coach van de Amsterdammers voorgesteld.

In de eerste ontmoeting van de derde voorronde van de Champions League kwam Ajax in de eigen Arena niet verder dan 1-1. Zowel Cillessen als Bosz koestert echter nog goede hoop op een positieve afloop bij de return van volgende week in Griekenland.

Cillessen kwam na een klein halfuur spelen ver zijn doel uit, maar was te laat bij de bal en kon zo gepasseerd worden door Djalma Campos. "Ik zag de bal komen en dacht dat ik erbij kon, maar ik was te laat", haalde de zichtbaar schuldbewuste keeper terug voor de camera van Ziggo Sport.

Na rust bepaalde debutant Kasper Dolberg de eindstand tot opluchting van de Amsterdam Arena nog op 1-1 namens Ajax. "Ik denk dat wij veel beter waren in de eerste helft", analyseerde Cillessen. "Na mijn fout hadden we het wel even moeilijk, maar in de tweede helft waren we weer de bovenliggende partij."

De 27-jarige Groesbeker ziet de return in Thessaloniki dan ook vol vertrouwen tegemoet. "We speelden goed, we waren soms alleen wat slordig. Maar we hebben een paar fantastische kansen gecreëerd, dus dat geeft hoop voor volgende week."

Domper

Ook Bosz was vanzelfsprekend niet tevreden over het resultaat, maar de nieuwe oefenmeester zag voldoende aanknopingspunten voor de terugwedstrijd bij PAOK. "In de eerste helft zag ik toch wel het Ajax waar we naartoe willen."

"Het was wachten op de 1-0. Dan is die tegengoal, die eigenlijk uit het niets kwam, natuurlijk een domper. Je merkt toch dat die jongens wel een beetje teleurgesteld zijn over het resultaat. Ze hebben keihard gewerkt, dus dit dreunt nog wel even na. Maar er is nog niets verspeeld", benadrukte Bosz.

Video: Bosz hoopvol ondanks gelijkspel

Speelstijl

De oud-trainer van onder meer Maccabi Tel Aviv en Vitesse merkte dat zijn ploeg nog niet volledig gewend is aan de nieuwe speelstijl, waarin er veel eerder druk gezet wordt bij balverlies. "Dat is zwaar als je nog zo veel de bal verliest als we nu nog doen", besefte Bosz, die wel verwacht dat dat steeds beter zal gaan.

"Volgende week zijn we weer wat verder. Ik zie wel degelijk progressie en verwacht bij PAOK een heet potje, dat we willen winnen. We hadden vandaag meer dan zeventig procent van de wedstrijd de bal. Nu moeten we nog meer met dat balbezit gaan doen."

Volgende week woensdag 3 augustus staat de return op het programma in Griekenland. Bosz hoopt dan weer een beroep te kunnen doen op onder anderen Riechedly Bazoer, Nemanja Gudelj en Arek Milik. "En Heiko Westermann is dan ook weer een week verder."