Ajax heeft donderdagavond met 1-1 gelijkgespeeld in de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki.

De Deen Kasper Dolberg (18) was meteen trefzeker bij zijn debuut voor Ajax. Hij passeerde doelman Panagiotis Glikos in de 58ste minuut met een schot van buiten het strafschopgebied.

Behalve Dolberg debuteerde ook Mateo Cassierra in de basiself bij Ajax. Het was tevens de eerste officiële wedstrijd van trainer Peter Bosz.

Ajax begon in de Amsterdam Arena sterk aan het treffen met de Grieken. Een doelpunt van Dolberg werd onterecht wegens buitenspel afgekeurd en even later schoot middenvelder Jaïro Riedewald een bal op de lat.

De Amsterdammers leken de wedstrijd onder controle te hebben, maar kwamen toch op achterstand. Onbegrijpelijk uitkomen van Jasper Cillessen bood Djalma Campos een uitgelezen mogelijkheid om de openingstreffer op te tekenen en de Angolees faalde niet.

Opluchting

De ploeg van Bosz leek het even kwijt te zijn, maar herpakte zich goed in de tweede helft. Het doelpunt van Dolberg was een opluchting voor de Amsterdammers, die daarna nadrukkelijk op jacht gingen naar de 2-1.

Aanvallend wisselen van Bosz leidde tot een slotoffensief dat niet werd bekroond met een doelpunt. Anwar El Ghazi kopte nog naast, terwijl scheidsrechter Javier Estrada weigerde een strafschop te geven voor een duikeling van Davy Klaassen.

​Volgende week woensdag speelt Ajax in Griekenland de return om een plek in de vierde en laatste voorronde van de Champions League.