Diego Simeone neemt na de verloren Champions League-finale van zaterdagavond de tijd om na te denken over zijn toekomst bij Atletico Madrid.

De ploeg van de Argentijnse coach moest in de eindstrijd na penalty's buigen voor stadgenoot Real, nadat twee jaar geleden ook al in de finale werd verloren van de 'Koninklijke'.

"Als je twee finales verliest, heb je gewoon gefaald", constateerde Simeone in Milaan. "Nu moeten we thuis de wonden likken. Het is prachtig om twee keer de finale te halen, maar ik ben zeker niet blij met het uiteindelijke resultaat."

Of hij aanblijft in Estadio Vicente Calderon, durfde Simeone dan ook nog niet te zeggen. "Dit is een moment om goed na te denken en dat ga ik de komende tijd ook doen", aldus Simeone, die nog over een contract tot medio 2020 beschikt bij 'Los Colchoneros'. "Niets meer en niets minder."

"Ik ga nu dus eerst goed nadenken en mijn eigen rol analyseren. Daarbij zal ik heel goed naar mijn gevoel luisteren. Maar eerst moeten de wonden helen."

Video: Samenvatting Real Madrid-Atletico Madrid

Samenvatting Real Madrid-Atletico Madrid
Samenvatting Real Madrid-Atletico Madrid

Voorbestemd

Hoewel Atletico opnieuw aan het kortste eind trok, was de Argentijn bijzonder trots op zijn spelers. "Ze hebben dit seizoen een ongekende prestatie geleverd in de Champions League, ik hou zo ontzettend veel van ze."

"Ze hebben echt alles gegeven en vochten voor elke bal. Sommigen hadden zelfs last van kramp. Ik vertelde ze in het veld al dat ze niet moesten huilen, omdat sommige dingen in het voetbal voorbestemd zijn en vandaag mocht het niet zo zijn voor ons."

Simeone leefde ook mee met de meegereisde fans. "Ik weet ook niet voor wie het meer pijn doet. Zij hebben een kaartje betaald, de reis gemaakt en blijven gedesillusioneerd achter. Ik heb ze niet kunnen laten juichen."

Verdiend

Toch nam de 46-jarige Simeone zijn hoed af voor het Real van Zinedine Zidane. "Ze waren opnieuw beter dan wij, dus ik wil Real feliciteren. Zij begonnen beter en wij werden pas wakker na rust. Toen misten we een strafschop en moesten we ons weer herpakken."

"Degene die wint is altijd de beste. Voor mij bestaan er geen excuses in het voetbal, de winnaar verdient het altijd. De enige troost is dat mijn spelers tot het gaatje gingen."

Zidane

Zidane zelf was in de wolken nadat hij in zijn eerste halve seizoen als coach van de 'Koninklijke' direct beslag legde op de Champions League. "Ik droomde hier van sinds ik deze baan kreeg. We hebben hier keihard voor gewerkt en geknokt."

De Fransman loste in januari Rafael Benitez af als hoofdtrainer van Real. "Maar het is niet zo dat we deze beker in vijf maanden hebben gewonnen. Hier zijn we in het begin van het seizoen mee begonnen."

"Het was niet de bedoeling dat we zo ver achteruit zouden spelen tegen Atletico. Dat gebeurde gewoon. Verder wil ik niet te veel analyseren. Het is nu tijd om te genieten."