Cristiano Ronaldo speelde zaterdagavond in de Champions League-finale tegen Atletico Madrid niet zijn meest gelukkige wedstrijd, maar de vedette werd toch de held door de beslissende penalty raak te schieten.

"Ik wist dat ik de winnende strafschop zou gaan scoren, ik had heel veel vertrouwen", zei Ronaldo vlak na afloop van de eindstrijd in Milaan.

Atletico-rechtsback Juanfran was de enige speler die miste vanaf elf meter in de penaltyserie die nodig was omdat het na 120 minuten 1-1 stond in San Siro.

"Je weet nooit wat er gaat gebeuren in een penaltyserie, maar wij toonden aan dat we meer ervaring hebben door al onze strafschoppen raak te schieten", zei Ronaldo in gesprek met BT Sport.

"Dit is een fantastisch avond voor ons. Finales zijn altijd lastig, maar we zijn heel, heel blij. Het team speelde geweldig en we hebben heel veel opgeofferd. Ik wil deze titel delen met alle fans van Real."

Ronaldo won de Champions League eerder in 2008 (met Manchester United) en in 2014 (met Real). De 31-jarige Portugees maakte dit seizoen zestien doelpunten in het miljoenenbal, eentje minder dan in zijn recordjaar 2013-2014. Daardoor werd hij voor de vijfde keer topscorer van de Champions League.

Video: Samenvatting Real Madrid-Atletico Madrid

Samenvatting Real Madrid-Atletico Madrid
Samenvatting Real Madrid-Atletico Madrid

Bale

Gareth Bale, die met zijn hoofd de assist gaf bij de 1-0 van Sergio Ramos, had overal kramp na 120 minuten voetbal, maar sprak na de finale van een "fantastich gevoel".

"In de extra tijd hebben we veerkracht laten zien en zo hebben we de Champions League voor de elfde keer gewonnen", zei de Welshman.

"Atletico maakte er een geweldige wedstrijd van en ik vind het een beetje spijtig voor hen, maar dit was een finale en die moet je winnen. Een paar van hun spelers hadden het lastig op het eind, wij probeerden dat niet te veel te laten zien. We hebben alles gegeven en de hele club verdient dit."

Video: Alle strafschoppen tijdens de penaltyserie

Alle strafschoppen tijdens de penaltyserie
Alle strafschoppen tijdens de penaltyserie