Diego Godin wil zaterdag met Atletico Madrid revanche nemen voor de verloren finale van de Champions League in 2014 tegen stadgenoot Real.

Net als twee jaar geleden in Lissabon staan de twee Madrileense clubs in Milaan tegenover elkaar, met als inzet de belangrijkste Europese trofee.

"Het is heel moeilijk om die vorige finale te vergeten", erkent Godin, de leider van de ijzersterke defensie van Atletico. "We moeten de ervaring van toen gebruiken om te voorkomen dat zoiets weer gebeurt."

Bekijk de hoogtepunten van de finale in 2014 tussen Real en Atletico:

2014: Real klopt Atletico in finale
2014: Real klopt Atletico in finale

Blessuretijd

De Uruguayaan leek in 2014 de man te worden die Atletico Madrid de Champions League zou bezorgen.

Dankzij zijn trefzekere kopbal stond de ploeg van trainer Diego Simeone lang op voorsprong, tot Sergio Ramos diep in de blessuretijd gelijk maakte. In de verlenging liep Real Madrid over het moegestreden Atlético heen (4-1).

"We hebben daarvan geleerd en zijn er nog meer op gebrand om nu wél te winnen", zegt Godin. "Het zal een intense en zeer fysieke finale worden. Er komt een droom uit als we de beker winnen."

De Champions League-finale wordt zaterdag vanaf 20.00 uur (aftrap 20.45 uur) uitgezonden op NU.nl en SBS6. Wil je een melding op je telefoon ontvangen zodra de opstellingen bekend zijn? Klik dan onder dit artikel op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.

Bekijk alle Champions League-video's