Voetbal

Godin wil revanche op Real Madrid in Champions League-finale

Diego Godin wil zaterdag met Atletico Madrid revanche nemen voor de verloren finale van de Champions League in 2014 tegen stadgenoot Real.

Net als twee jaar geleden in Lissabon staan de twee Madrileense clubs in Milaan tegenover elkaar, met als inzet de belangrijkste Europese trofee.

"Het is heel moeilijk om die vorige finale te vergeten", erkent Godin, de leider van de ijzersterke defensie van Atletico. "We moeten de ervaring van toen gebruiken om te voorkomen dat zoiets weer gebeurt."

Bekijk de hoogtepunten van de finale in 2014 tussen Real en Atletico:

Blessuretijd

De Uruguayaan leek in 2014 de man te worden die Atletico Madrid de Champions League zou bezorgen.

Dankzij zijn trefzekere kopbal stond de ploeg van trainer Diego Simeone lang op voorsprong, tot Sergio Ramos diep in de blessuretijd gelijk maakte. In de verlenging liep Real Madrid over het moegestreden Atlético heen (4-1).

"We hebben daarvan geleerd en zijn er nog meer op gebrand om nu wél te winnen", zegt Godin. "Het zal een intense en zeer fysieke finale worden. Er komt een droom uit als we de beker winnen."

De Champions League-finale wordt zaterdag vanaf 20.00 uur (aftrap 20.45 uur) uitgezonden op NU.nl en SBS6. Wil je een melding op je telefoon ontvangen zodra de opstellingen bekend zijn? Klik dan onder dit artikel op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.

Bekijk alle Champions League-video's

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?

Wielertransfers 2019

Wielertransfers 2019
Vanaf 1 augustus mogen wielerteams renners vastleggen voor het nieuwe seizoen.

Wielerkalender 2018

Wielerkalender 2018
Er wordt weer gestreden om de zeges in klassiekers, grote rondes en andere koersen.

NUwerk

Tip de redactie