De blessure die Cristiano Ronaldo dinsdag opliep tijdens de training van Real Madrid valt mee. De finale van de Champions League van zaterdagavond tegen Atletico Madrid komt niet in gevaar.

Er was sprake van een "klein ongemak" nadat de Portugees hard in aanraking kwam met reservedoelman Kiko Casilla. Ronaldo werd naast het trainingsveld behandeld aan zijn linkerdijbeen.

"Het stelde niet veel voor, ik ben zaterdag op mijn allersterkst. Het wordt de wedstrijd van ons leven", laat de drievoudig Gouden Bal-winnaar weten aan Marca.

Video: Ronaldo verlaat training Real Madrid voortijdig

Fit

Voorafgaand aan de training verklaarde Real Madrid-coach Zinedine Zidane zijn vedette al "honderd procent fit" voor de Champions League-finale.

Door een dijbeenblessure moest de 31-jarige Portugees enkele duels missen in april.

Deportivo

Zidane wisselde zijn sterspeler anderhalve week geleden nog uit voorzorg tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen Deportivo la Coruña. Real won dat duel met 2-0 door twee goals van Ronaldo, maar moest de landstitel laten aan FC Barcelona.

De Franse coach liet verder weten dat Alvaro Arbeloa en James Rodriguez op de weg terug zijn nadat de Spaanse verdediger en de Colombiaanse spelmaker enkele trainingen moesten missen door blessureleed.

Wel moet Real het in de eindstrijd in Milaan stellen zonder de Franse verdediger Raphaël Varane, die kampt met een bovenbeenkwetsuur.

Zidane weigerde zijn ploeg tot favoriet uit te roepen. "We hebben ons goed voorbereid en zijn vol vertrouwen, maar als de scheidsrechter voor het eerst fluit, hebben beide teams vijftig procent kans om te winnen."

Bekijk de hoogtepunten van de finale in 2014 tussen Real en Atletico:

De Champions League-finale wordt zaterdag vanaf 20.00 uur (aftrap 20.45 uur) uitgezonden op NU.nl en SBS6. Wil je een melding op je telefoon ontvangen zodra de opstellingen bekend zijn? Klik dan onder dit artikel op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.