Het behalen van de Champions League-finale met Real Madrid leidde woensdagavond bij trainer Zinedine Zidane tot het besef dat hij in een bevoorrechte positie zit.

De 43-jarige Fransman is in Madrid bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer nadat hij in januari Rafael Benitez opvolgde. Na vier maanden staat hij dus al in de eindstrijd van het miljoenenbal.

"Ik ben blij om deze grote ploeg te mogen leiden en geniet ervan dat de club mij deze kans heeft gegeven", sprak Zidane na de cruciale 1-0 zege op Manchester City.

"Ik ben blij voor iedereen binnen de club. De spelers hebben het fantastisch gedaan. Het was zwaar, maar dat is altijd zo in een halve finale. We gingen tot het gaatje en dat was belangrijk."

Video: Samenvatting Real-City

Volgens Zidane was de kleine overwinning een logisch gevolg gezien het spelbeeld. "We hadden het moeilijk. City bracht ons in de problemen, ze hebben goed gespeeld en goed verdedigd. Dat zie je aan het resultaat, al hadden we wel een tweede doelpunt verdiend."

De trainer van de 'Koninklijke' vindt dat zijn ploeg in de finale op 28 mei tegen Atletico Madrid net zo voor de dag moet komen als tegen City. "We moeten een eenheid blijven als we iets willen bereiken. Dat hebben we vanavond gezien. Voor nu genieten we van de finaleplaats."

Ronaldo

Tegen City maakte Cristiano Ronaldo zijn rentree na een dijbeenblessure. De Portugees scoorde niet, maar speelde tot tevredenheid van Zidane wel de hele wedstrijd.

"Hij heeft het negentig minuten volgehouden, dus dat was prima. Ik zag dat hij honderd procent in orde was, dus heb ik hem laten staan. Ik ben blij met zijn prestatie."

Voor de eindstrijd tegen Atletico durfde Zidane geen favoriet aan te wijzen. "Er zal in Milaan geen favoriet zijn. We hebben het allebei verdiend om in de finale te staan. De kans dat we winnen is vijftig procent."