Manager Manuel Pellegrini en doelman Joe Hart waren woensdag uitermate teleurgesteld nadat Manchester City er niet in was geslaagd om zich ten koste van Real Madrid te plaatsen voor de finale van de Champions League.

"Ik ben teleurgesteld omdat ik denk dat het een gelijkopgaande wedstrijd was tussen twee ploegen die niet al te veel kansen wisten te creëren", aldus Pellegrini.

Manchester City verloor in Estadio Santiago Bernabéu met 1-0 en kwam vorige week in eigen huis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Pellegrini wilde het vroege uitvallen van Vincent Kompany niet als oorzaak noemen van de nipte nederlaag. De aanvoerder van de 'Citizens' moest al in de achtste minuut het veld verlaten met een bovenbeenblessure. 

"Een verdediger al in de openingsfase vervangen komt natuurlijk nooit goed uit, maar ik denk niet dat we problemen hadden in onze verdediging. We hadden moeite om kansen te creëren, net zoals Real Madrid. Ook zij kregen weinig mogelijkheden."

"We hebben goed gewerkt. We hebben constant geprobeerd om het verschil te maken, maar dat is helaas niet gelukt", baalde Pellegrini.

Video: Bekijk de samenvatting van Real-City

Hart

Doelman Hart, die bij de 1-0 kansloos was omdat het schot van Gareth Bale door Fernando van richting werd veranderd, liet zich in soortgelijke woorden uit.

"Ik heb het nu moeilijk met de uitschakeling. Een halve finale verliezen is nooit leuk. Het had makkelijk de andere kant op gekund", zei de sluitpost van de Engelsen voor de camera van SBS6.

"Ik denk dat er niet heel veel verschil zat tussen beide ploegen. Het is zonde dat we door een van richting veranderd schot hebben verloren, maar ook die tellen. Dat we voor het eerst in de clubhistorie de laatste vier hebben bereikt betekent op dit moment helemaal niets."