Cristiano Ronaldo kan zijn geluk niet op nu hij met Real Madrid in de finale staat van de Champions League.

De Madrilenen wonnen in eigen huis met 1-0 van Manchester City. Dat volstond na de 0-0 van vorige week in Manchester.

"We staan in de finale en dat is speciaal. 1-0 is krapjes, maar we waren de betere ploeg", zei Ronaldo vlak na afloop in Bernabéu.

De Portugees maakte in Madrid zijn rentree na een dijbeenblessure. Hoewel hij niet scoorde, maakte hij wel de negentig minuten vol tegen City. "Ik had vijftien dagen niet gespeeld, maar mensen vergeten dat ik snel herstel. Ik ben moe, maar heel blij", vatte hij zijn gevoel samen.

De winnende treffer kwam woensdag in de eerste helft tot stand. Gareth Bale schoot raak via het been van Fernando, die een eigen doelpunt op zijn naam kreeg.

Video: Bekijk de samenvatting van Real-City

Ramos

Aanvoerder Sergio Ramos was er ook trots op dat hij met de 'Koninklijke' de eindstrijd van het miljoenenbal bereikte. "Na een moeilijk seizoen kunnen we er nu van genieten dat we in de Champions League-finale staan. Het team verdient dit, net als de supporters. Zij waren vanavond de twaalfde man", zei de 30-jarige Spanjaard.

Real verving in de winterstop trainer Rafael Benitez voor Zinedine Zidane wegens teleurstellende resultaten. De 'Koninklijke' stond toen derde en nu nog steeds, maar de Spaanse titel is nog wel mogelijk.

Ramos kan de Champions League voor de tweede keer in zijn loopbaan winnen. In 2014 was hij met Real te sterk voor Atletico Madrid, dat op 28 mei wederom de tegenstander is in Milaan.

"We zullen alles geven wat we hebben in de finale. In dit toernooi moet je maximaal geconcentreerd zijn, maar voor nu moeten we genieten", aldus de verdediger.

"We hebben een grote ploeg uitgeschakeld. Het heeft ons veel gekost om de finale te bereiken, maar we hebben het verdiend."