Real Madrid heeft zich woensdag ten koste van Manchester City geplaatst voor de finale van de Champions League. De 'Koninklijke' won de return in eigen huis met 1-0, nadat vorige week het heenduel in Engeland in een doelpuntloos gelijkspel was geëindigd.

De enige treffer van de wedstrijd viel in de twintigste minuut. Manchester City-doelman Joe Hart was kansloos op een van richting veranderd schot van Gareth Bale. Fernando kreeg een eigen doelpunt op zijn naam.

Real Madrid stuit in de eindstrijd op Atletico Madrid, dat dinsdag verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Bayern München. De finale wordt op 28 mei in Milaan gespeeld.

De beide aartsrivalen stonden in 2014 ook al tegenover elkaar in de finale van het miljoenenbal. Toen zegevierde Real Madrid na verlenging met 4-1.

Video: Bekijk de samenvatting van Real-City

Samenvatting Real Madrid-Manchester City
Samenvatting Real Madrid-Manchester City

Real Madrid had woensdag in Estadio Santiago Bernabéu van meet af aan een veldoverwicht tegen Manchester City, dat al snel een tegenvaller kreeg te verwerken. Zonder een tegenstander in de buurt raakte Vincent Kompany geblesseerd aan zijn bovenbeen, waarna hij zich moest laten vervangen door Eliaquim Mangala.

Real Madrid kreeg in de dertiende minuut de eerste kans van de wedstrijd. Op aangeven van Daniel Carvajal kopte Cristiano Ronaldo, die zijn rentree maakte na een bovenbeenkwetsuur, over.

Zeven minuten later was het wel raak. Een schot van Bale ter hoogte van de achterlijn werd door Fernando dusdanig van richting veranderd dat Hart kansloos was: 1-0.

Paal

De bezoekers kropen vanaf dat moment wat meer uit hun schulp. Fernando kopte ruim over en vlak voor rust raakte Fernandinho vanaf de rand van het strafschopgebied de paal nadat hij Carvajal simpel had uitgekapt. Tussendoor werd een treffer van Sergio Ramos afgekeurd wegens buitenspel.

Ook na rust had Real Madrid de overhand. Luka Modric stuitte in de 52e minuut van dichtbij op Hart, die ook redding bracht op pogingen van Ronaldo. Manchester City probeerde het wel, maar kon er weinig tegenover stellen.

Het was daardoor wachten op de definitieve beslissing. Die kwam er via Bale bijna, maar de aanvaller raakte met een kopbal de lat. Real Madrid kwam echter niet echt meer in de problemen, al was Sergio Agüero in de slotfase met een afstandsschot nog wel dichtbij.