Antoine Griezmann was dinsdag in de wolken nadat hij Atletico Madrid met zijn uitdoelpunt ten koste van Bayern München naar de finale van Champions League schoot.

De Fransman werd tien minuten na rust door zijn aanvalsmaatje Fernando Torres weggestuurd en bleef oog in oog met Manuel Neuer koel; zijn zevende Champions League-goal van dit seizoen.

Na de 1-0 overwinning van vorige week in Madrid kon Atletico zich daarom een 2-1 nederlaag permitteren in Duitsland.

"We zijn ontzettend blij", jubelt de 25-jarige Griezmann na afloop in de catacomben. "Het was wel moeilijk, echt een heel zware wedstrijd. We troffen een geweldige tegenstander, maar het is ons gelukt."

Ook Diego Godin kon zijn geluk niet op na het bereiken van de eindstrijd. "Ik wil iedereen bedanken. We vervolgen onze droom", toont de Uruguayaanse verdediger zijn blijdschap via Twitter.

​Video: Hoogtepunten Bayern München-Atletico Madrid

Intens

Atletico had grote delen van de wedstrijd weinig in te brengen in de Allianz Arena, beaamt ook Griezmann. "Zij waren beter. Maar wij maakten een belangrijk uitdoelpunt."

De uitblinkende doelman Jan Oblak zag zijn verwachting uitkomen in Duitsland, waar hij een strafschop van Thomas Müller keerde en nog enkele keren goed ingreep bij kansen van Bayern. "Iedereen speelde goed. We wisten dat het moeilijk zou worden, maar we hebben gevochten tot het laatste fluitsignaal."

Torres sloot zich aan bij de woorden van Griezmann en Oblak. "Het was heel intens, maar ik ben zo trots op deze ploeg. Het is volledig verdiend", analyseert de Spaanse spits, die nog een penalty miste namens 'Los Colchoneros'.

Geen angst

Op zaterdag 28 mei wacht de Spanjaarden een finale tegen stadgenoot Real of Manchester City. Wie in San Siro de tegenstander wordt, is Griezmann om het even.

"Wij zijn voor niemand bang. Het doet er niet toe tegen wie we spelen in de finale. Wij zijn erbij en dat gaan we nu vieren."