​Arjen Robben hoopt dat hij dit seizoen nog in actie kan komen voor Bayern München.

De Nederlandse aanvaller staat al bijna twee maanden aan de kant met een dijbeenblessure en moet dinsdagavond ook het tweede halvefinaleduel in de Champions League met Atletico Madrid aan zich voorbij laten gaan.

"Ik heb nog steeds problemen, dit komt helaas te vroeg voor mij", zegt de 32-jarige Robben in de Allianz Arena voor de camera van SBS6. "Het is maar de vraag of ik aan het einde nog een rol kan spelen. Mochten we de finale halen, dan geef ik vol gas om dat te halen."

Video: Robben hoopt nog finales te spelen na 'klotejaar'

Volgens de buitenspeler is het niet ondenkbaar dat hij Bayern nog kan helpen in de slotfase van het seizoen, in de finale van de DFB Pokal en de eventuele eindstrijd van de Champions League. Op 21 mei staat 'Der Rekordmeister' in de bekerfinale tegenover Borussia Dortmund.

"Het is nog niet de tijd om dingen helemaal uit te sluiten", blijft de Groninger positief. "Ik moet me nu focussen op de bekerfinale, al weet ik niet of dat realistisch is."

Robben baalt dan ook stevig van zijn blessure, waardoor hij dit keer ontbreekt in de beslissende fase van het seizoen. "Het is waardeloos. Ik ben er goed klaar mee, met alles. Ik mag niet vloeken, maar het is wel een klotejaar eigenlijk. Mijn herstelperiode verliep goed, maar toen kreeg ik een kleine terugslag."