Atletico Madrid-trainer Diego Simeone vindt dat zijn club in de laatste jaren enorme vooruitgang heeft geboekt onder zijn bewind.

De Argentijn blikte maandag op de persconferentie voor de return tegen Bayern München in de halve finale van de Champions League terug op de afgelopen jaren met Atletico.

"Het werk dat we in de voorgaande vierenhalf jaar hebben gedaan betaalt zich nu langzaam uit", concludeerde de 45-jarige Simeone, die in de winterstop van het seizoen 2011/2012 werd aangesteld in Madrid. "Er zijn in de loop der tijd wat nieuwe spelers bij gekomen en het is geweldig om met ze te werken."

Met Atletico werd hij in 2014 kampioen van Spanje en bereikte hij de finale van de Champions League, waarin werd verloren van Real Madrid. Twee jaar eerder won hij de Europa League met zijn ploeg.

Bekijk de samenvatting van het heenduel Atletico-Bayern:

De titel in Spanje is opnieuw haalbaar en door de 1-0 thuiszege van vorige week op Bayern lonkt er weer een plaats in de eindstrijd van de Champions League. "We hielden een goed gevoel over aan de eerste wedstrijd. Morgen zullen we zien hoe sterk Bayern en wij zijn", aldus Simeone.

De trainer wilde nog niet prijsgeven of verdediger Diego Godin, die herstelt van een bovenbeenblessure, dinsdag zal spelen tegen Bayern."Ik beschik over vier sterke centrale verdedigers", hield hij zich op de vlakte.

Gabi

Atletico-aanvoerder Gabi keek vol vertrouwen uit naar de tweede confrontatie met Bayern in de Allianz Arena. "We zijn goed voorbereid en kennen een geweldig seizoen", sprak de 32-jarige Spanjaard.

"Ik ben blij met hoe ver we zijn gekomen en morgen zullen we zien hoe we voor de dag komen. Ik denk dat we ongeveer dezelfde wedstrijd kunnen verwachten als vorige week. We weten was ons te wachten staat."

Spits Fernando Torres gaf aan dat hij met zijn ploeggenoten tot het maximale zal gaan. "We zijn bereid om voor elkaar te sterven. Het is een veldslag daarbuiten."

Guardiola

Bayern-trainer Josep Guardiola vindt dat zijn ploeg vooral met verstand moet voetballen. "We moeten niet bezig zijn met hoeveel doelpunten we moeten maken. In de eerste plaats moeten we goed zien te verdedigen en de wedstrijd controleren", aldus de Spanjaard.

Na het heenduel in Madrid was er de nodige ophef doordat Guardiola aanvaller Thomas Müller buiten zijn basiself liet. De trainer vindt die commotie overdreven.

"In de eerste wedstrijd hebben we niet verloren omdat Thomas Müller er niet bij was en morgen zal het resultaat ook niet te maken hebben met zijn aan- of afwezigheid."

Neuer

Doelman Manuel Neuer denkt dat beide ploegen opnieuw aan elkaar gewaagd zullen zijn. "We kennen Atletico goed en zijn goed voorbereid. We kennen hun kracht en zij die van ons. We hebben er zin in en hebben negentig minuten om het doelpunt te maken dat we nodig hebben."

"Beide ploegen zijn verdedigend sterk en krijgen niet veel goals tegen. Atletico is het niet gewend om in ons stadion te spelen, dat is een voordeel voor ons."

Het duel tussen Bayern München en Atletico Madrid wordt dinsdagavond vanaf 20.45 uur uitgezonden door NU.nl en SBS6. Om 20.00 uur begint de voorbeschouwing.