Cristiano Ronaldo heeft zich zondag weer op het trainingsveld laten zien bij Real Madrid. De Portugese superster liep rondjes en ging ook al met de bal aan de slag.

Ronaldo miste de laatste drie wedstrijden van de 'Koninklijke' vanwege een spierblessure.

Trainer Zinedine Zidane hoopt woensdag tijdens de return in eigen stadion in de halve finale van de Champions League tegen Manchester City weer een beroep te kunnen doen op zijn vedette.

Zonder de topschutter won Real Madrid in de Spaanse competitie van Rayo Vallecano (3-2) en Real Sociedad (1-0). Tussendoor leverde de eerste confrontatie met City geen treffers op (0-0).

De teamarts van de nationale ploeg uitte in Engelse media zijn zorgen over Ronaldo. "Als Cristiano een spierscheuring heeft, moet hij eigenlijk drie weken rust houden. Als hij toch speelt tegen Manchester City, kan de blessure verergeren en is zijn EK-deelname in gevaar", aldus de Portugese dokter Nuno Campos.

Video: Samenvatting heenwedstrijd Manchester City-Real Madrid

Atletico

Atletico Madrid heeft in de aanloop naar de return tegen Bayern München in de halve finale van de Champions League goed nieuws gekregen van de medische staf.

Verdediger Diego Godin en aanvallende middenvelder Yannick Carrasco zijn fit verklaard en reizen maandag mee naar München. Daar verdedigen de Madrilenen een dag later een voorsprong van 1-0.

Godin en Carrasco ontbraken woensdag in de thuiswedstrijd, die Atletico won dankzij een vroeg doelpunt van Saúl Niguez. De ploeg van Diego Simeone hoopt dinsdag voor de tweede keer in drie jaar de finale van de Champions League te bereiken. In 2014 verloor Atletico de eindstrijd in de verlenging van stadgenoot Real.

De geblesseerde middenvelder Tiago gaat ook mee naar München. De Portugees heeft van de medische staf echter geen groen licht gekregen om te kunnen spelen.

Video: Samenvatting heenwedstrijd Atletico Madrid-Bayern München