Bayern München begint woensdagavond aan het uitduel met Atletico Madrid in de wetenschap dat het recent niet heel goed presteerde op Spaanse bodem.

Van de laatste twaalf Europese duels in Spanje verloor de 'Rekordmeister' er liefst acht. Slechts twee keer werd er gewonnen en net zo vaak was er een gelijkspel.

Voor trainer Josep Guardiola is zijn balans als trainer tegen Atletico een stuk positiever. Van de tien keer dat hij het met zijn ploeg opnam tegen de Madrilenen werd er acht keer gewonnen.

Als trainer van FC Barcelona verloor hij twee keer van Atletico in de Spaanse competitie (2009 en 2010).

Atletico staat pas voor de tweede keer in de halve finales. De vorige keer, in 2014, bereikte het uiteindelijk de eindstrijd. Daarin verloor het van Real Madrid.

Video: De weg van Bayern München naar de halve finale

Voor Bayern is het al de tiende keer dat de halve finales zijn bereikt. Het record is in handen van Barcelona en Real Madrid, die er elf keer in slaagden zich onder de laatste vier clubs te scharen.

Guardiola kan woensdagavond overigens nog niet beschikken over Arjen Robben. De aanvaller is nog niet hersteld van een dijbeenblessure die hem sinds half maart aan de kant houdt.

Het duel tussen Atletico Madrid en Bayern München wordt woensdagavond vanaf 20.45 uur uitgezonden door NU.nl en SBS6. Om 20.00 uur begint de voorbeschouwing.