Manchester City en Real Madrid hebben dinsdagavond niet gescoord in hun eerste halve finaleduel in de Champions League. City profiteerde zo niet echt van de afwezigheid van de geblesseerde Real-vedette Cristiano Ronaldo.

Real-trainer Zinedine Zidane was maandag nog optimistisch over de beschikbaarheid van Ronaldo, die vorige week woensdag een spierblessure opliep tijdens het Primera Division-duel met Villarreal (3-0).

Na een laatste test vlak voor de wedstrijd werd echter besloten om de Portugees niet op te nemen in de wedstrijdselectie.

"Ik voel het nog steeds", aldus Ronaldo. "Ik zal wachten op de volgende wedstrijd. Als dit de Champions League-finale was geweest, dan had ik wel gespeeld."

Video: Samenvatting Manchester City-Real Madrid

De vedette, dit seizoen al goed voor zestien treffers in het miljoenenbal, werd in het Etihad Stadium vervangen door middenvelder Lucas Vazquez, waardoor Real met relatief veel mensen achter de bal speelde.

Gevolg was dat er zich een weinig opwindend duel ontspon in Manchester. In de eerste helft was er zelfs geen schot tussen de palen, laat staan een grote mogelijkheid.

Benzema

Real moest in de rust nog een tegenvaller incasseren, want aanvaller Karim Benzema kon niet verder. De Franse spits was voor de wedstrijd al een vraagteken omdat hij afgelopen weekend geblesseerd uitviel in het competitieduel met Rayo Vallecano.

Jesé Rodríguez kwam in het veld voor Benzema en de aanvaller kreeg twintig minuten voor de tijd de eerste echte kans van de wedstrijd. De kopbal van de Spanjaard belandde echter op de lat boven City-keeper Joe Hart.

De kans voor Jesé zorgde wel voor een opleving bij Real. Eerst had Hart een knappe redding in huis op een inzet van Casemiro en even later stuitte Pepe van minder dan vier meter op de goalie van City.

In de laatste seconden tikte Real-keeper Keylor Navas nog een vrije trap van Kevin De Bruyne over de lat, waardoor het bij 0-0 bleef.

De return is volgende week woensdag in Estadio Bernabéu. City moet het dan stellen zonder spelmaker David Silva, die dinsdag in de eerste helft uitviel met een hamstringblessure.