Josep Guardiola heeft veel respect voor Atletico Madrid, maar de trainer hoopt dat de Spanjaarden er niet voor zorgen dat 'zijn' Bayern München voor het derde seizoen op rij wordt uitgeschakeld in de halve finale van Champions League.

"Als we de Champions League dit seizoen niet winnen, dan is mijn werk bij Bayern niet af", aldus Guardiola, die na dit seizoen vertrekt naar Manchester City, dinsdag op zijn persconferentie in aanloop naar het eerste halve finaleduel met Atletico van woensdag.

"Maar dat moeten we dan accepteren. Ik heb drie geweldige jaren gehad in Duitsland met de beste ploeg."

Bayern werd in de laatste twee seizoenen door de latere winnaar uitgeschakeld in de halve eindstrijd van de Champions League, in 2014 door Real Madrid en in 2015 door FC Barcelona.

Guardiola verwacht woensdag ook een moeilijke opgave tegen Atletico. "We spelen tegen een ploeg die Barcelona heeft uitgeschakeld."

"Ik heb veel respect voor Atletico en niet alleen door wat ze dit seizoen presteren. Ze doen het al vier, vijf jaar erg goed en worden op hetzelfde niveau gezet als Barça en Real, dat zegt genoeg."

Video: De weg van Bayern München naar de halve finale

Organisatie

'Los Colchoneros' incasseerden dit Champions League-seizoen pas vijf doelpunten in tien wedstrijden, maar volgens Guardiola is de Spaanse topclub meer dan alleen een sterke defensieve ploeg.

"Atletico kan meer dan alleen verdedigen. Ze spelen goed naar voren, zijn sterk in de counter en beschikken over een goede organisatie."

De Spaanse trainer van Bayern is niet bevreesd voor de heksenketel in Vicente Calderon of mogelijk trucjes van collega Diego Simeone. De Argentijn werd zaterdag in het duel met Malaga (1-0 zege) weggestuurd door de scheidsrechter omdat hij een tweede bal in het veld gooide tijdens een aanval van Malaga.

"De scheidsrechter moet de wedstrijd controleren. En als er twee ballen op het veld liggen, dan spelen we even met twee ballen."

Video: Samenvatting return kwartfinale Atletico Madrid-FC Barcelona (2-0)

Robben

Bayern moet het nog stellen zonder Arjen Robben. De Duitse koploper werkte dinsdag de laatste groepstraining af zonder de 32-jarige Nederlander, die nog altijd niet volledig hersteld is van een dijbeenblessure. Die kwetsuur houdt hem al sinds half maart aan de kant houdt.

Jérôme Boateng, die door een spierblessure drie maanden niet in actie kwam, is weer speelklaar. Guardiola liet in het midden of hij de verdediger een basisplaats geeft tegen Atletico.

Simeone

Simeone was ook vol vertrouwen op zijn persconferentie. "We hebben de spelers om het Bayern lastig te maken. In een oorlog win je niet door de hoeveelheid soldaten, maar doordat je je soldaten op een betere manier inzet."

"Wij denken alleen aan winnen, ik verwacht niks anders. Het doet er wat ons betreft niet toe wie de favoriet is, we denken alleen aan de geweldige mogelijkheid die voor ons ligt."

Het duel tussen Atletico Madrid en Bayern München  wordt woensdagavond vanaf 20.45 uur uitgezonden door NU.nl en SBS6. Om 20.00 uur begint de voorbeschouwing.