Real Madrid-trainer Zinedine Zidane denkt dat Cristiano Ronaldo en Karim Benzema dinsdag gewoon aan de aftrap zullen staan in het eerste duel met Manchester City in de halve finale van de Champions League.

De aanvallers keerden terug in de selectie van de 'Koninklijke' nadat ze wat pijntjes overhielden aan de voorbije competitiewedstrijden in Spanje.

"Het is de bedoeling om ze te laten starten. Volgens mij zijn ze in orde, al zullen ze nog een test ondergaan. Maar volgens mij kunnen ze gewoon spelen", zei Zidane maandag op de persconferentie.

De 43-jarige Fransman vindt dat er dinsdag geen uitgesproken favoriet is in Manchester. "Het is fifty-fifty. We zullen aanvallend spelen, zoals altijd. We gaan ons uiterste best doen. City zal ons onder druk zetten en het ons moeilijk maken, maar we zijn er klaar voor."

Zidane is zich bewust van de kracht van de Engelse opponent, die nooit eerder de halve finales van het miljoenenbal bereikte.

"City heeft een goed team dat ons pijn kan doen als ze de ruimte krijgen. Ze spelen goed tussen de linies en kunnen ons problemen geven."

Wolfsburg

Zidane schaarde zich met Real onder de laatste vier door VfL Wolfsburg uit te schakelen en City was in de achtste finales over twee duels te sterk voor Paris Saint-Germain.

De voormalig middenvelder heeft zijn voltallige selectie van 23 spelers meegenomen naar Manchester. Maandagavond trainde de 'Koninklijke' in het Etihad Stadium.

Het duel tussen Manchester City en Real Madrid wordt dinsdagavond vanaf 20.45 uur uitgezonden door NU.nl en SBS6. Om 20.00 uur begint de voorbeschouwing.