Cristiano Ronaldo kan dinsdagavond naar alle waarschijnlijkheid met Real Madrid aantreden tegen Manchester City in het eerste duel in de halve finale van de Champions League.

"Het gaat goed met hem. Hij zal zeker meereizen, laat dat duidelijk zijn", meldde Real Madrid-coach Zinedine Zidane zaterdag na de benauwde 3-2 competitiezege op Rayo Vallecano.

Ronaldo liep woensdag in het duel met Villarreal (3-0) een lichte dijbeenblessure op en maakte zaterdagmiddag geen deel uit van de selectie van Zidane.

Tijdens het treffen tegen Rayo Vallecano viel Karim Benzema in de eerste helft aangeslagen uit.

"We zullen zien wat er aan de hand is en of hij kan spelen tegen City", aldus Zidane, die complimenten strooide in de richting van tweevoudig doelpuntenmaker Gareth Bale.

"Hij was heel belangrijk, niet alleen door zijn treffers. Ook in verdedigend opzicht leverde Bale grote bijdrages. De afgelopen tijd kampte hij met pijntjes, maar inmiddels is hij topfit."

Touré

Bij Manchester City staat een groot vraagteken achter de naam van Yaya Touré. De Ivoriaanse middenvelder hield een spierblessure over aan de gewonnen competitiewedstrijd van zaterdag tegen Stoke City (4-0).

Touré speelde het duel weliswaar uit met de aanvoerdersband om zijn bovenarm, maar klaagde na afloop over pijn.

De Ivoriaan is niet het enige twijfelgeval in de selectie van manager Manuel Pellegrini. De Braziliaanse middenvelder Fernando stapte na zeventig minuten van het veld met pijn in de knie.

''Maar ik denk dat hij dinsdag wel kan spelen'', zei Pellegrini, die David Silva en Sergio Agüero uit voorzorg al vroeg in de tweede helft wisselde.

Vincent Kompany deed tegen Stoke City niet mee. De Belgische verdediger wordt klaargestoomd voor het duel met Real Madrid.