Trainer Josep Guardiola van Bayern München is vooral benieuwd hoe zijn ploeg zich gaat houden in de uitwedstrijd tegen Atletico Madrid in de halve finale van de Champions League.

Beide ploegen werden vrijdag bij de loting in het Zwitserse Nyon aan elkaar gekoppeld. Het heenduel in Madrid is op 27 april, waarna op 3 mei de return in München wordt afgewerkt.

"In Vicente Calderon heerst misschien wel de beste sfeer van Europa. Ik ben heel nieuwsgierig naar die wedstrijd", keek Guardiola vrijdagmiddag vooruit op de eerste wedstrijd tussen beide clubs.

Hij haalde het uitduel met Benfiica in de vorige ronde als voorbeeld aan. "In Lissabon was de sfeer na de 1-0 ook heel goed en dat verraste mijn spelers. Het zal een bijzondere ervaring worden in Madrid."

Video: Samenvatting Benfica-Bayern München

De 45-jarige Guardiola is ook lovend over trainer Diego Simeone, die volgens de Spanjaard net een fan is van Atletico. "Ik heb nooit met hem gespeeld, dus ik ken hem niet heel goed. Ik heb hem ooit één of twee keer gesproken. Hij heeft heel veel zelfvertrouwen en Atletico speelt zoals hij het wil."

"Spelers als Diego Costa en Radamel Falcao hebben de club in de laatste jaren verlaten, maar de speelstijl is hetzelfde gebleven. Simeone is een van de beste trainers ter wereld."

Barcelona en Real Madrid

Guardiola rekent Atletico tot de absolute top. "Men heeft het altijd over Barcelona en Real Madrid, maar de laatste vijf jaar ook over Atletico. Ze zijn kampioen geworden en zitten op hetzelfde niveau als Barcelona en Real."

"Dat is interessant voor mij en voor onze ontwikkeling. We hebben met Juventus tegen een van de best verdedigende ploegen ter wereld gespeeld en tegen Benfica ook. Nu krijgen we weer zo'n tegenstander."

De kracht van Atletico zit volgens Guardiola niet alleen in de aanval. "Bayern heeft ook weinig doelpunten geïncasseerd, maar Atletico is gewoon heel goed. Ze zetten druk, verdedigen goed en compact. Bij voorzetten is Diego Godin kopsterk en Jan Oblak is een heel goede doelman. Het zit goed in elkaar."

Zidane

De andere halve finale gaat tussen Manchester City en Real Madrid. De Engelsen beginnen op 26 april met een thuiswedstrijd. De return is op 4 mei. Zinedine Zidane maakt zich geen zorgen.

"Real Madrid is altijd favoriet", aldus de trainer van de 'Koninklijke'. "Zo is het altijd geweest en zo zal het altijd zijn. We maken ons geen zorgen."

"Ik heb niets aan mensen die zeggen dat we altijd makkelijk loten. We spelen tegen iedereen om uiteindelijk de finale te bereiken."

Manuel Pellegrini kijkt namens City met iets meer vrees richting de wedstrijd tegen Real. "Het is een zware loting, al had het niet uitgemaakt tegen wie we zouden spelen. Alle tegenstanders zijn even sterk."

De Chileen was het liefst met een uitwedstrijd begonnen. "Ik speel het liefst als laatste thuis, maar daar moeten we niet te zwaar aan tillen."