Bayern München stuit in de halve finales van de Champions League op Atletico Madrid, zo heeft de loting in Nyon vrijdag uitgewezen.

In de andere halve eindstrijd staan Manchester City en Real Madrid tegenover elkaar. Atletico en City beginnen met een thuiswedstrijd.

Bayern München-Atletico Madrid is een herhaling van de Europa Cup 1-finale van 1974. De Duitse topclub kwam als winnaar uit de strijd nadat een replay met 4-0 werd gewonnen.

Nog onduidelijk is of Arjen Robben inzetbaar is bij Bayern. De 32-jarige aanvaller kampt al een maand met een dijbeenblessure en moest de kwartfinales tegen Benfica aan zich voorbij laten gaan.

Pikant

Voor Manchester City-coach Manuel Pellegrini is het treffen met Real Madrid pikant. De Chileen fungeerde in het seizoen 2009/2010 als coach van de Spaanse topclub.

Manchester City-Real Madrid wordt op 26 april gespeeld en op 4 mei is de return. Atletico Madrid-Bayern München is vastgesteld op 27 april, de tweede wedstrijd is op 3 mei.

De eindstrijd is op 28 mei in Milaan.

Titelverdediger FC Barcelona werd woensdagavond uitgeschakeld door Atletico Madrid. City is de enige debutant in de halve finales.

Video: Samenvatting Atletico Madrid-FC Barcelona

Europa League

In de halve finale van de Europa League stuit Liverpool op Villarreal. De Engelse club ontdeed zich donderdag in een spektakelstuk van Borussia Dortmund: 4-3.

Om het andere finaleticket strijden Shakhtar Donetsk en Sevilla. Shakhtar Donetsk en Villarreal beginnen met een thuiswedstrijd.

De halve finales worden gespeeld op 28 april en 5 mei. De eindstrijd van de Europa League is op woensdag 18 mei in Basel.

De winnaar van het toernooi is rechtstreeks geplaatst voor de poulefase van de Champions League 2016/2017.