Josep Guardiola is in zijn nopjes met de manier waarop Bayern München woendag voor de dag kwam in het uitduel met Benfica.

Door het 2-2 gelijkspel in Lissabon plaatste de 'Rekordmeister' zich voor het vijfde achtereenvolgende seizoen voor de halve finales van de Champions League.

"We hebben het door onze grote persoonlijkheid gehaald", aldus Guardiola. "In de tweede helft hebben we nog genoeg kansen gecreëerd om meer doelpunten te maken."

"Ik ben zeer gelukkig. We hebben weer hetzelfde gepresteerd als de vorige twee jaar. We staan in zowel de Champions League als de DFB-pokal in de halve finale. Ik hoop dat we het ditmaal verder kunnen schoppen."

Bayern voegde zich samen met Atletico Madrid, Real Madrid en Manchester City bij de laatste vier ploegen in de Champions League.

Video: Samenvatting Benfica-Bayern München

Nauwkeuriger

Aanvoerder Philipp Lahm was eveneens blij. Hij vond Bayern beter spelen dan in het heenduel, dat met 1-0 werd gewonnen. "Er hing een sensationele sfeer, dat hielp ons. We waren nauwkeuriger dan in de eerste wedstrijd."

"Ongelooflijk dat we nu voor de vijfde keer op rij in de halve finale staan, maar we willen natuurlijk meer. Het is nog niet voorbij."

Komende vrijdag wordt in het Zwitserse Nyon de loting verricht voor de halve finales. Daarin kan Guardiola met Bayern gekoppeld worden aan Manchester City, de club waar hij vanaf volgend seizoen trainer is.