FC Barcelona-coach Luis Enrique kon woensdag niet anders dan toegeven dat zijn ploeg het in de kwartfinales van de Champions League eenvoudigweg af moest leggen tegen een sterker Atletico Madrid.

"Ik moet Atletico Madrid feliciteren", zei de 45-jarige oefenmeester op zijn persconferentie na de 2-0 nederlaag van de titelhouder in Estadio Vicente Calderon. "Zij waren beter dan wij."

De Catalanen begonnen nog wel met een goede uitgangspositie aan de return dankzij de overwinning (2-1) van vorige week in Camp Nou. Dat bleek echter niet genoeg voor Barça, dat zich nu moet richten op de Primera Division en Copa del Rey.

Video: Samenvatting Atletico Madrid-FC Barcelona

"Wij leggen de lat altijd hoger dan wie ook, we zijn er ook trots op dat Barcelona altijd alles wil winnen. Maar we moeten dit resultaat accepteren en proberen ervan te leren en er beter van te worden. Voor iedere andere coach zou het kampioenschap en de beker genoeg zijn, maar wij moeten beter kunnen."

"Ons doel was om alles te winnen, maar we moeten onszelf nu oprichten. Dat is ook een uitdaging voor het team", stelde de Spanjaard, die zijn ploeg niet al te veel kwalijk nam.

Verantwoordelijk

Volgens Enrique controleerde Barcelona het spel in Madrid. "Zij profiteerden van een fout van ons en deden daarna waar ze het best in zijn, op hun eigen helft verdedigen. Wij creëerden niet genoeg kansen en zitten zowel defensief als aanvallend in een mindere fase."

Toch was de oefenmeester "erg trots" op zijn spelers na de nederlaag, die hij vooral zichzelf verweet. "Dit is voor 99,9 procent op mijn conto te schrijven, maar niet 100. Daarom ben ik de coach, de hoofdverantwoordelijke."

Het verlies afschuiven op een mindere dag van Lionel Messi of een niet gegeven strafschop in de slotfase was dan ook te makkelijk, stelde Enrique vast. "Het is oneerlijk om na een nederlaag naar individuen te wijzen."