Filipe Luis kon woensdag zijn geluk niet op nadat hij zich met Atletico Madrid ten koste van titelhouder FC Barcelona plaatste voor de halve eindstrijd van de Champions League.

"Dit is een geweldig gevoel", jubelde de Braziliaanse linksback na afloop van de klinkende 2-0 zege voor de camera van SBS6.

Na de 2-1 nederlaag van vorige week in Camp Nou stonden de Madrilenen voor een hels karwei, wat de prestatie extra cachet gaf volgens Luis. "Het was een heel zware opgave om hier zo te kunnen staan. We hebben het ongelooflijk goed gedaan."

Video: Reactie Filipe Luis

Niet alleen matchwinner Antoine Griezmann was echter verantwoordelijk voor het knappe resultaat van 'Los Colchoneros' in Estadio Vicente Calderon, meende de ex-Ajacied. "Iedere speler heeft ziel en zaligheid gegeven om de halve finales te halen."

"Iedereen doet z'n best en iedereen cijfert zichzelf weg. Dat is ons geheim, dus dat moeten we zo houden. Niemand denkt dat hij beter is dan de rest van het team en op die manier kunnen we een hoop bereiken."

Trots

Dat uitgerekend Barcelona eraan moest geloven tegen het sterke Atletico smaakte erg zoet volgens de 30-jarige Luis. "We hebben van het best mogelijke team gewonnen, dus we zijn ontzettend trots en gelukkig."

In de laatste drie onderlinge ontmoetingen ging Atletico steeds met één doelpunt verschil onderuit tegen de Catalanen, waardoor de thuisploeg woensdag extra gebrand was op revanche. "We wisten dat de return in eigen huis compleet anders zou zijn met die geweldige sfeer. We geloofden erin en wisten dat het mogelijk was."

Video: Samenvatting Atletico Madrid-FC Barcelona

​​De beslissing in Madrid viel in de 88e minuut toen Griezmann vanaf elf meter mocht aanleggen nadat Andrés Iniesta hands maakte na een fraaie solo van Luis. "Ik moest me de hele wedstrijd focussen op verdedigen en kwam maar niet toe aan aanvallen."

"Dus toen ik eindelijk die kans kreeg, probeerde ik het team te helpen en dat resulteerde in een penalty, maar het belangrijkste is dat we in de halve finale staan, dat verdienen we."