​Bayern München heeft zich woensdag dankzij een 2-2 gelijkspel bij Benfica voor het vijfde seizoen op rij geplaatst voor de halve finales van de Champions League.

Een week eerder verschaften de Duitsers zich een prima uitgangspositie door met 1-0 te winnen in het heenduel in de eigen Allianz Arena, waardoor een gelijkspel volstond in Portugal.

De remise in Lissabon kwam wel met de nodige moeite tot stand voor de ploeg van Josep Guardiola, die in de eerste helft op achterstand kwam en ook in de slotfase bij een comfortabele marge nog een eretreffer incasseerde in Estadio da Luz.

Bayern trad in de return aan zonder spits Robert Lewandowski en de nog altijd geblesseerde Arjen Robben en liet het spel aanvankelijk aan Benfica, dat daar nog voor rust van profiteerde na een aantal gemiste kansen.

Video: Samenvatting Benfica-Bayern München

Na een klein halfuur opende Raul Jimenez de score namens de thuisploeg met een rake kopbal, waardoor de stand over twee duels op dat moment in evenwicht was.

Tien minuten later werd de voorsprong echter al weer tenietgedaan door Arturo Vidal, die de bal pardoes voor zijn voeten kreeg nadat Benfica-doelman Ederson een schot van Philipp Lahm niet goed verwerkte.

Kuipers

Zeven minuten na de hervatting leek Thomas Müller het tweeluik in het voordeel van de club uit Beieren te beslissen met de 2-1, maar met nog een kwartier op de klok maakte Anderson Talisca het met een rake vrije trap nog heel even spannend namens Benfica.

Müller had de stand daarvoor nog verder uit kunnen breiden, maar een tweede goal van de Duitse aanvaller vond geen doorgang vanwege buitenspel van David Alaba.

Coach Rui Vitoria, die met een rode kaart werd weggestuurd door scheidsrechter Björn Kuipers, kon vervolgens niet nog eens juichen op de tribune en sneuvelde in de kwartfinales met zijn Benfica.

Bayern voegde zich zo samen met Atletico Madrid, Real Madrid en Manchester City bij de laatste vier ploegen in de Champions League.