Gregory van der Wiel verwacht na dit seizoen te vertrekken bij Paris Saint-Germain. De 28-jarige rechtsback is niet tevreden over zijn huidige situatie bij de kampioen van Frankrijk. 

"De ene week zit ik op de tribune, de andere week speel ik in de kwartfinale van de Champions League. Dat is hoe het gaat", aldus Van der Wiel dinsdagavond na de uitschakeling in de Champions League door Manchester City tegen het AD

De 46-voudig international van Oranje speelt sinds 2012 voor Paris Saint-Germain, dat hem overnam van Ajax. Het contract van Van der Wiel loopt aan het einde van het seizoen af.

"Ik heb ondertussen nog niks van de club gehoord. Het lijkt me sterk dat ik blijf, maar ik zie wel wat er op me afkomt. Op het moment denk ik alleen aan de uitschakeling."

Paris Saint-Germain verloor dinsdagavond met 1-0 in Manchester, wat na het 2-2 gelijkspel in de heenwedstrijd niet genoeg was om de halve finale te bereiken. 

"Dit is waar we het hele jaar voor spelen en voor werken", aldus Van der Wiel. "Ons hoofddoel was het winnen van de Champions League. De uitschakeling had niet gehoeven en dat maakt het extra zuur."

Ibrahimovic

Ook Zlatan Ibrahimovic concludeerde dat Paris Saint-Germain de uitschakeling helemaal aan zichzelf te wijten heeft. 

"Ik vind ons nog steeds een beter team dan Manchester City. Helaas hebben we het zelf weggegeven door de heenwedstrijd gelijk te spelen en de return te verliezen", aldus de 34-jarige spits.

Kevin de Bruyne zorgde er na rust met een knap afstandsschot voor dat City zich halve finalist mag noemen. Ibrahimovic vond juist dat Paris Saint-Germain in de tweede helft beter in het spel kwam. 

"In de eerste helft speelden we in een nieuw systeem, na rust gingen we over op de oude speelwijze. Je zag dat we toen beter gingen voetballen. Maar goed, als we hadden gewonnen had je daar niemand over gehoord. Het is zoals het is."

Teleurgesteld

Trainer Laurent Blanc is zeer teleurgesteld, maar de coach vindt ook dat zijn ploeg terecht het onderspit dolf.

"In beide wedstrijden hebben we niet ons beste voetbal gespeeld, terwijl City het wél geweldig deed. En als we een periode domineerden, dan verzuimden we te scoren. Dan wordt het gewoon heel lastig om te winnen."

Het is al het vierde jaar dat Paris Saint-Germain er niet in slaagt de kwartfinales te overleven. "We hebben grote ambities, maar schieten tekort. We kunnen veel beter", aldus Blanc.