Cristiano Ronaldo kon dinsdagavond zijn geluk niet op nadat hij Real Madrid met een hattrick tegen VfL Wolfsburg naar de halve finales van de Champions League had geschoten (3-0).

"Het is altijd lastig om een 2-0 achterstand uit de heenwedstrijd goed te maken, maar het team heeft geweldig gespeeld. Voor mij was dit een perfecte en magische avond", aldus de Portugees na afloop in Madrid. 

Ronaldo had Real Madrid binnen twintig minuten al op een 2-0 voorsprong gezet, wat de verrassende nederlaag van vorige week in Wolfsburg ongedaan maakte. Een kwartier voor tijd zorgde hij ook voor de derde treffer.

Ronaldo is niet verbaasd dat Wolfsburg goed weerstand bood. "Het voetbal zit vol verrassingen. De clubs in Europa worden elk jaar sterker en dat maakt het soms moeilijk om wedstrijden te winnen. Maar wij hebben met veel intensiteit gespeeld en verdienen het om door te gaan."

Professional

Door zijn drie treffers van dinsdagavond komt Ronaldo op zestien doelpunten te staan in het huidige Champions League-seizoen. Daar had de sterspeler van Real slechts tien wedstrijden voor nodig. 

Ronaldo, die in de Primera Division al goed is voor dertig goals, blijft echter kritisch op zichzelf. "Een hattrick is mooi, maar ik heb betere wedstrijden gespeeld dan deze tegen Wolfsburg."

"Mijn cijfers liegen niet en mensen om mij heen weten dat ik altijd alles geef. Ik ben een professional en de hattrick tegen Wolfsburg toont aan dat God de mensen helpt die hard werken", aldus Ronaldo.