Zinedine Zidane was dinsdag na afloop van het bereiken van de halve finales van de Champions League enorm trots op zijn Real Madrid en in het bijzonder Cristiano Ronaldo.

De 'Koninklijke' begon aan een helse klus in Bernabeu in de wetenschap dat de eerste ontmoeting met 2-0 verloren was gegaan in Duitsland. Dankzij drie goals van Ronaldo drong Real echter voor het zesde seizoen op rij alsnog door tot de halve eindstrijd.

"Ik ben ontzettend trots op wat ze voor elkaar gespeeld hebben", prees de Franse coach zijn elftal. "We verloren de eerste wedstrijd, maar hebben de tweede wedstrijd gewonnen op basis van persoonlijkheid, overgave, en vechtlust."

Zidane was dan ook bijzonder in zijn nopjes met het optreden van zijn strijdvaardige Real. "In voetbal moet je altijd lijden, maar dit is een dag om gelukkig te zijn. En dat zijn de spelers dan ook."

Video: Samenvatting Real Madrid-VfL Wolfsburg

Met zijn veertiende, vijftiende en zestiende goal van het Champions League-seizoen stond Ronaldo opnieuw aan de basis van de overwinning bij de Madrilenen. Zidane kwam in de catacomben superlatieven tekort voor zijn Portugese vedette.

"Cristiano is een heel speciale speler", loofde de oefenmeester de aanvaller, die nu op vijf hattricks staat in de Champions League. "Hij maakt drie doelpunten op het moment dat wij dat hard nodig hebben. Dat is echter bijzonder."

Hecking

Zidanes collega Dieter Hecking van Wolfsburg baalde met name van de start van zijn ploeg in Madrid. "We zijn de eerste twintig minuten niet goed begonnen", analyseerde de Duitse trainer.

"Het is bijzonder ergerlijk dat we twee doelpunten tegen krijgen uit standaardsituaties", doelde Hecking op de tweede (uit een corner) en derde treffer (uit een vrije trap) van Ronaldo. "Het ontbrak bij ons aan het laatste zetje en dat heb je nodig als je de halve finale wilt bereiken."

"We hebben na de 2-0 niet slecht gereageerd", oordeelde de uitblinkende Wolfsburg-doelman Diego Benaglio. "Als je ziet hoe groot de opluchting bij Real was dan waren we heel dicht bij een sensatie."