VfL Wolfsburg-trainer Dieter Hecking beseft dat zijn ploeg dinsdag tegen Real Madrid opnieuw een uitzonderlijke dag nodig heeft om de halve finale van de Champions League te bereiken.

De Duitsers staan voor het eerst in de clubhistorie in de kwartfinale en verdedigen in Santiago Bernabeu de 2-0 voorsprong uit de heenwedstrijd.

"We hebben in de eerste wedstrijd respect afgedwongen. In de return moeten we dat zien uit te bouwen", aldus Hecking maandag op de persconferentie in Madrid. "We willen ons niet verstoppen, ook al zijn er 80.000 supporters die Real aanmoedigen."

"We hebben opnieuw een topdag nodig en willen een nieuw hoofdstuk aan ons Champions League-avontuur toevoegen. We kijken echt uit naar die opdracht en weten dat we geschiedenis kunnen schrijven."

Wolfsburg-middenvelder Josuha Guilavogui heeft vertrouwen in een goede afloop. "We zulen ons eigen spel spelen en proberen te verrassen. Het zal zwaarder worden dan tijdens de heenwedstrijd. We zullen doen wat de trainer van ons vraagt en hopen geschiedenis te schrijven met de club."

Video: Samenvatting heenduel VfL Wolfsburg-Real Madrid

Samenvatting heenduel VfL Wolfsburg-Real Madrid (2-0)
Samenvatting heenduel VfL Wolfsburg-Real Madrid (2-0)

Record

Real kan tegen Wolfsburg voor het zesde seizoen op rij de halve finales van de Champions League bereiken. Dat zou een evenaring zijn van het record van FC Barcelona, dat tussen 2008 en 2013 hetzelfde presteerde.

De 'Koninklijke', tienvoudig winnaar van de Champions League, overleefde de laatste vier knock-outconfrontaties met Duitse clubs.

De wedstrijd tussen Real en Wolfsburg begint dinsdagavond om 20.45 uur en staat onder leiding van de Hongaarse scheidsrechter Viktor Kassai.