Karim Benzema maakt dinsdag deel uit van de selectie van Real Madrid voor het cruciale Champions League-duel met VfL Wolfsburg.

De Franse aanvaller liep woensdagavond tijdens de met 2-0 verloren eerste ontmoeting met de Duitse club een knieblessure op, waardoor hij zaterdag niet inzetbaar was in de Primera Division-wedstrijd tegen Eibar (4-0 winst).

"Benzema is klaar om te spelen", vertelde Real Madrid-trainer Zinedine Zidane maandag tijdens een persconferentie.

Inzet in Bernabéu is een plek in de halve eindstrijd.

Ommekeer

Zidane gelooft in een ommekeer. "Mijn spelers weten exact wat er moet gebeuren. Ze hebben er negentig minuten de tijd voor, niet vijf. In het voetbal is veel mogelijk. Onlangs stonden we nog dertien punten achter op FC Barcelona in de competitie, nu nog maar vier."

Luka Modric denkt dat hij en zijn ploeggenoten vooral geduld moeten hebben. "We moeten niet denken dat we dit in vijf of tien minuten kunnen oplossen. Ook in de slotfase dienen we nog scherp te zijn."

"Vanzelfsprekend hebben we de wedstrijd van vorige week goed geanalyseerd. We weten nu wat we fout deden en proberen een herhaling te voorkomen."

Video: Samenvatting heenduel VfL Wolfsburg-Real Madrid

Record

Real Madrid kan voor het zesde seizoen op rij de halve finales van de Champions League bereiken, hetgeen een evenaring van het record van FC Barcelona (2008-2013) zou zijn.

De tienvoudig winnaar van Europa's belangrijkste clubcompetitie overleefde de laatste vier knock-outconfrontaties tegen Duitse clubs.