Real Madrid dreigt voor het eerst sinds 2010 te ontbreken in de halve finales van de Champions League.

De Spaanse club moet dinsdagavond in de return in de kwartfinale in Bernabeu de 2-0 nederlaag van vorige week bij VfL Wolfsburg rechtzetten.

De afgelopen vijf seizoenen zat Real altijd bij de laatste vier, al haalde het alleen in 2014 de finale. Dat jaar werd Chelsea in de halve eindstrijd uitgeschakeld, waarna Real in de finale na verlenging met 4-1 te sterk was voor stadsgenoot Atletico Madrid.

Vorig seizoen was Juventus in de halve finale te sterk voor Real. Eerder redde de 'Koninklijke' het niet tegen Borussia Dortmund (2013), Bayern München (2012) en FC Barcelona (2011).

Video: Samenvatting VfL Wolfsburg-Real Madrid

Olympique Lyon

In 2010 werd Real al in de achtste finales uitgeschakeld door Olympique Lyon. Opvallend is dat de Madrilenen ook in de vijf jaren daarvoor al in de achtste finales afscheid moesten nemen van het 'kampioenenbal'.

De laatste keer dat Real in de kwartfinales werd uitgeschakeld was in 2004 toen AS Monaco te sterk was.

De wedstrijd tussen Real Madrid en VfL Wolfsburg begint dinsdag om 20.45 uur en staat onder leiding van de Hongaarse arbiter Viktor Kassai.

SBS6 en NU.nl zenden dinsdag het andere duel in de kwartfinales tussen Manchester City en Paris Saint-Germain live uit. Na afloop is er een ruime samenvatting van Real Madrid-VfL Wolfsburg.