Vincent Kompany heeft maandag de groepstraining bij Manchester City hervat. De Belgische international stond een maand aan de kant vanwege een kuitblessure.

Manchester City speelt dinsdagavond in de return van de kwartfinales van de Champions League op eigen veld tegen Paris Saint-Germain. Die wedstrijd komt nog te vroeg voor Kompany.

"Kompany is niet honderd procent fit, dus het is niet mogelijk", aldus City-manager Manuel Pellegrini maandag op een persconferentie. "Raheem Sterling is nog steeds geblesseerd en Nicolas Otamendi heeft zijn enkel verstuikt in de laatste wedstrijd, maar hij kan spelen."

Kompany wordt de laatste jaren veelvuldig geplaagd door blessures. Die leidden ook tot een meningsverschil tussen Pellegrini en Marc Wilmots. De Belgische bondscoach ziet niet graag dat er met zijn aanvoerder risico's worden genomen met het oog op het EK.

Eerder wond Pellegrini zich op omdat Kompany geselecteerd werd voor de 'Rode Duivels' terwijl hij geblesseerd was.

City heeft na de 2-2 in Parijs aan een doelpuntloos gelijkspel genoeg om ten koste van Paris Saint-Germain de halve finale van de Champions League te bereiken.

Video: Samenvatting heenduel Paris Saint-Germain-Manchester City

Samenvatting heenduel PSG-Manchester City (2-2)
Samenvatting heenduel PSG-Manchester City (2-2)